Kammuri-taifuuni riepottelee Filippiinejä pahimmillaan 65 m/s – tulvavedet jopa kattojen tasalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kammuri-taifuuni riepottelee Filippiinejä pahimmillaan 65 m/s – tulvavedet jopa kattojen tasalla

Jopa 200 000 ihmistä on evakuoitu Kammuri-taifuunin tieltä.

Jopa 200 000 ihmistä on evakuoitu Kammuri-taifuunin tieltä.

Julkaistu: 3.12. 5:08

Tulvavedet ovat nousussa, ja ennusteiden mukaan myrsky jatkaa kulkuaan voimakkaana.

Kammuri-taifuuni on riepotellut Filippiinejä kovilla tuulilla ja rankkasateilla. Sadattuhannet ihmiset ovat hakeutuneet tilapäissuojiin, ja pääkaupunki Manilan kansainvälinen lentokenttä on määrä sulkea tuulten vuoksi.

Myrsky on muun muassa repinyt rakennuksista kattoja ja rikkonut ikkunoita.

– Kartoitamme vielä vahinkoja, mutta näyttää pahalta, sanoi pelastusjohtaja Luisito Mendoza kaupungista, johon myrsky rantautui.

Pelastusjohtaja jatkoi, että ainakin yhdellä paikkakunnalla tulvavedet ovat nousseet kattojen tasalle. Lisäksi puita ja sähköpylväitä on kaatunut myrskyn voimasta.

Sääennusteiden mukaan Kammuri jatkaa voimakkaana kulkuaan luoteeseen. Tuulet puhaltavat 43 metrin sekuntivauhtia, ja tuulennopeus nousee ennusteen mukaan puuskissa jopa 65 metriin sekunnissa.

Manilan lentokentällä oli autiota tiistaina.

Manilan lentokentällä oli autiota tiistaina.

Myrsky on aiheuttanut muutoksia Manilan seudulla järjestettäviin kansainvälisiin urheilukilpailuihin. Kaakkois-Aasian alueen kisat alkoivat lauantaina, ja niiden on määrä jatkua joulukuun 11. päivään saakka. Esimerkiksi purjelautailukilpailu keskeytettiin, ja triathlon-kilpailun osuuksia on järjestetty alkuperäistä ohjelmaa aiemmin.

Filippiinejä höykyttää joka vuosi keskimäärin parikymmentä myrskyä. Viime aikojen tuhoisin myrsky on ollut hirmumyrsky Haiyan, jonka seurauksena kuoli tai katosi yli 7 300 ihmistä vuonna 2013.

Vesi tulvi kaduille Legaspin kaupungissa Manilasta etelään.

Vesi tulvi kaduille Legaspin kaupungissa Manilasta etelään.