Poliisi vahvisti Lontoon puukkoiskussa kuolleiden nimet – Saskia, 23, ja John, 25, olivat Cambridgen yliopiston entisiä opiskelijoita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi vahvisti Lontoon puukkoiskussa kuolleiden nimet – Saskia, 23, ja John, 25, olivat Cambridgen yliopiston entisiä opiskelijoita

Kumpikin iskun uhreista oli mukana järjestämässä vankien kuntoutusohjelmaan liittyvää tilaisuutta, jossa hyökkäys tapahtui.

Lontoon perjantaisessa terrori-iskussa saivat surmansa Jack Merritt, 25, sekä Saskia Jones, 23.­

1.12.2019 19:53

Suur-Lontoon poliisi vahvisti sunnuntaina myös toisen Lontoon perjantaisessa terrori-iskussa kuolleen nimen. Poliisin mukaan kyseessä on Cambridgen yliopistosta valmistunut Saskia Jones, 23, joka oli kotoisin Stratford-upon-Avonin kaupungista.

Puukkoiskussa sai surmansa toinenkin Cambridgen yliopiston entinen opiskelija, Cottenhamin kylästä lähtöisin ollut Jack Merritt, 25. Merrittin vahvisti toiseksi iskun uhriksi jo aiemmin hänen isänsä.

Iskussa haavoittui lisäksi kolme muuta ihmistä, joiden joukossa on BBC:n mukaan yksi yliopiston työntekijä. Guardianin mukaan terveydenhuoltoviranomaiset kertoivat yhden loukkaantuneen päässeen jo kotiinsa ja kahden olevan edelleen sairaalassa vakaassa tilassa.

Saskia Jones vahvistettiin puukotusiskun uhriksi sunnuntaina.­

Terrori-iskusta epäilty Usman Khan, 28, kuoli poliisin luoteihin teon yhteydessä. Hän oli iskun tapahtuessa valvotussa koevapaudessa saatuaan vuonna 2012 terrorismituomion osallisuudesta Lontoon pörssiin kohdistuvan pommi-iskun suunnitteluun.

Hyökkäys sai alkunsa London Bridge -sillan lähellä sijaitsevassa Fishmonger’s Hall -rakennuksessa, jossa oli käynnissä vankien kuntoutusohjelman viisivuotista taivalta juhlistava tapahtuma. Myös Khanin oli määrä osallistua tapahtumaan.

Jack Merrittin vahvisti kuolleen iskussa ensin hänen isänsä.­

Merritt työskenteli kurssikoordinaattorina Cambridgen yliopiston kriminologian instituutissa, ja hän oli mukana isännöimässä tapahtumaa.

– Hän oli poikkeuksellinen nuori mies, ja olen nyt vasta ymmärtämässä osittain, että hän on mennyttä, Merrittin isä David Merritt kertoi Twitterissä.

Myös Jones oli ollut mukana tapahtuman järjestelyissä.

– Hänellä oli mahtava, ilkikurinen huumorintaju ja hän halusi aina nähdä ihmisissä heidän parhaat puolensa. Hän halusi elää täyttä elämää ja hänellä oli suuri tiedonjano, joka auttoi häntä olemaan parasta, mitä voi olla, Jonesin perhe kertoi lausunnossaan.

Cambridgen yliopiston rehtori Stephen J. Toope kertoi sunnuntaina olevansa järkyttynyt siitä, että iskussa kuolleet olivat yliopiston työntekijä ja alumni.

– Sen piti olla iloinen mahdollisuus juhlistaa tämän ainutlaatuisen ja sosiaalisesti uudistavan ohjelman saavutuksia. Mutta sen keskeytti sanoinkuvaamaton rikollinen teko, Toope sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?