Pohjois-Korea haukkui asekokeesta huolestuneen Japanin pääministerin – ”Täydellinen imbesilli ja poliittinen kääpiö, jolle ei löydy vertaa maailmasta”

Japanin mukaan Pohjois-Korea laukaisi torstaina Japaninmereen ballistisia ohjuksia. Pohjois-Korea väittää toista.

Pohjois-Korean valtion uutistoimisto KCNA julkaisi perjantaina kuvan tyytyväisen näköisestä Kim Jong-unista asekokeen yhteydessä.

30.11.2019 15:17

Pohjois-Korea testasi torstaina neljättä kertaa ”super-isoa raketinheitin­järjestelmäänsä” ampumalla kaksi lyhyen kantaman ammusta Japaninmereen. Pohjois-Korean valtion median mukaan maan johtaja Kim Jong-un ilmaisi ”suurta tyytyväisyyttään” onnistuneesta kokeesta sen jälkeen.

Pohjois-Korean toimia kommentoi Reutersin mukaan nopeasti Japanin pääministeri Shinzo Abe, jonka mukaan ”ballististen ohjusten” laukaisu oli uhka Japanille ja kansainväliselle yhteisölle. Abe kertoi Japanin tarkkailevan tilannetta kumppaniensa kanssa.

KCNA julkaisi myös kuvan ”super-ison raketinheitinjärjestelmänsä” testauksesta.

Lauantaina Pohjois-Korea vastasi Aben puheisiin kovin sanoin.

– Voidaan sanoa, että Abe on vain yksi idiootti maailmassa ja historian kaikkien aikojen typerin mies, kun hän ei osaa erottaa ohjusta raketinheitinjärjestelmästä edes nähdessään kuvilla varustetun raportin, Pohjois-Korean valtion uutistoimisto KCNA kertoi lainaten maan ulkoministeriön Japanin-suhteiden varajohtajana toimivaa kenraalia.

– Abe saattaa nähdä lähitukevaisuudessa oman nenänsä alla, miltä oikea ballistinen ohjus näyttää... Abe ei ole muuta kuin täydellinen imbesilli ja poliittinen kääpiö, jolle ei löydy vertaa maailmasta, kenraalin lausunto jatkui.

Japanin pääministeri Shinzo Abe kuvattuna Tokiossa syyskuussa.

YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma kieltää Pohjois-Koreaa laukaisemasta ballistisia ohjuksia sekä käyttämästä siihen liittyvää teknologiaa. Pohjois-Korea on kuitenkin vastustanut päätöstä sanomalla sen loukkaavan maan oikeutta puolustaa itseään.

Pohjois-Korea kritisoi Abea edellisen kerran marraskuun alussa. Tuolloin hän oli sanonut, että Pohjois-Korean ”super-ison raketinheitin­järjestelmän” testaukseksi kutsuma kokeessa oli todennäköisesti kyse ballististen ohjusten testaamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?