Video: Näin silmin­näkijät taltuttivat Lontoon veitsi­hyökkääjän – aseina vaahto­sammutin ja valaan sarvi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Video: Näin silmin­näkijät taltuttivat Lontoon veitsi­hyökkääjän – aseina vaahto­sammutin ja valaan sarvi

Hyökkääjä osallistui vankien kuntoutusta käsitelleeseen tapahtumaan ennen iskua.

30.11.2019 9:22

Lontoossa kaksi ihmistä kuoli perjantaina terrori-iskuna pidetyssä veitsihyökkäyksessä, joka päättyi poliisin surmattua teosta epäillyn 28-vuotiaan miehen kuuluisalla London Bridge -sillalla.

  • Yllä olevalla videolla nähdään, kuinka ohikulkijat ja poliisi taltuttavat hyökkääjän London Bridge -sillalla. Videon sisältö saattaa järkyttää.

Brittimedian mukaan puukottaja oli istunut aiemmin vankilassa terrorismiin liittyvistä rikoksista ja päässyt valvottuun vapauteen edellisvuonna. Miehen kerrotaan käyttäneen hyökkäyksen aikana valvonnan mahdollistavaa jalkapantaa. Sanomalehti Guardianin mukaan mies oli tuomittu terrorijärjestö al-Qaidan innoittamasta, Lontoon pörssiin kohdistuneesta pommisuunnitelmasta.

Brittilehti The Timesin mukaan mies oli ennen hyökkäystä osallistunut lähistöllä vankien kuntoutusta käsitelleeseen tilaisuuteen, jossa hänen oli määrä kertoa kokemuksistaan. Tilaisuus järjestettiin historiallisessa Fishmongers’ Hall -rakennuksessa. Mies oli kuitenkin saapunut paikalle kahden suuren keittiöveitsen kanssa ja uhannut räjäyttää paikan ilmaan.

Ohikulkijat jahtasivat iskun tekijää London Bridge -sillalle ja kaatoivat tämän maahan.­

Silminnäkijöiden mukaan mies ehti puukottaa useita ihmisiä ennen kuin pakeni ulos ja kohti London Bridge -siltaa. Tässä vaiheessa useat paikalla olleet silminnäkijät juoksivat miehen perään.

The Timesin mukaan yksi miestä jahdanneista oli napannut mukaan vaahtosammuttimen ja suihkutti sillä miestä päin sillalla. Toisen silminnäkijän taas kerrotaan ottaneen mukaansa tilaisuuden pitopaikan seinällä koristeena olleen sarvivalaan sarven.

Daily Mail -lehden julkaisemissa kuvissa miehen nähdään käyvän hyökkääjän kimppuun sarvea muistuttavan esineen kanssa. Sosiaalisessa mediassa ja brittilehdissä sarvella aseistautunutta miestä ja muita hyökkääjän taltuttaneita on kutsuttu sankareiksi.

Liikenne pysäytettiin sillalla iskun seurauksena.­

Sillalta kuvatulla kännykkävideolla nähdään, kuinka joukko ihmisiä kamppailee hyökkääjän kanssa ja pitelee tätä maassa. Yksi paikalla olevista silminnäkijöistä osoittelee maassa makaavaa hyökkääjää noin 1,5 metrin pituisella kepillä tai muulla esineellä. Toinen, pukuun sonnustautunut mies taas kuljettaa suurikokoisen veitsen poispäin hyökkääjästä ja väkijoukosta.

Kamppailussa on mukana myös poliiseja, jotka osoittavat miestä aseillaan. Hyökkääjällä on kerrottu olleen yllään valepommiliivi, jonka hän paljasti sillalla poliiseille. Hetkeä myöhemmin poliisi surmasi hyökkääjän ampumalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?