Paavi lähetti taivaalta tervehdyksen presidentti Niinistölle

Paavi Franciscus lähetti presidentti Sauli Niinistölle sähkeen lennettyään Suomen yli.

Paavi Franciscus lensi tiistaina Tokiosta Roomaan Suomen yli ja lähetti sähkeen presidentti Niinistölle.

27.11.2019 10:44

Paavi Franciscus saapui tiistaina Roomaan apostoliselta matkaltaan, joka suuntautui Thaimaahan ja Japaniin.

Paluumatkan aikana tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai paavilta tervehdyksen, jossa hän kertoi rukoilevansa Suomelle rauhaa ja hyvinvointia sekä toivotti Jumalan siunausta.

Lennettyään Tokiosta Roomaan paavi lähetti sähkeet kaikkien lentoreitin varrelle osuneiden valtioiden johtajille, kertoo Vatican News -sivusto. Vatican News kertoo paavin lähettäneen tervehdykset lentokoneesta.

Lähdettyään Tokiosta paavi lähetti ensimmäisenä viestin Japanin keisarille Naruhitolle. Hän kiitti viestissään Japanin kansaa lämpimästä vastaanotosta ja vieraanvaraisuudesta.

Lentoreitin varrelle osuivat Suomen lisäksi myös Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tshekki, Itävalta, Slovenia, Kroatia ja Italia, joiden johto sai niin ikään sähkeen paavilta.

Paavi Franciscus piti sunnuntaina puheen Japanin Nagasakissa, toisessa ydinpommin kokeneista kaupungeista. Hän vaati ydinaseiden kieltämistä kutsuen niiden hallussapitoa perverssiksi ja mahdottomaksi puolustaa.

– Ydinaseiden ja muiden joukkotuhoaseiden hallussapito ei ole vastaus pyrkimykseen rauhaan, Franciscus sanoi paikassa, johon Yhdysvallat pudotti atomipommin 9. elokuuta 1945.

– Maailmassamme vallitsee perverssi dikotomia, joka yrittää puolustaa ja pitää yllä vakautta ja rauhaa valheellisella turvallisuudentunteella, joka perustuu pelkoon ja epäluottamukseen, paavi sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?