Kaksi pappia tuomittiin yli 40 vuodeksi vankeuteen lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Argentiinassa – osa uhreista kuuroja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaksi pappia tuomittiin yli 40 vuodeksi vankeuteen lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä Argentiinassa – osa uhreista kuuroja

Nicola Corradi (oik.), Armando Gomez (kesk.) ja Horacio Corbacho (vas.) poistumassa oikeustalolta. Corradi ja Corbacho saivat 42 ja 45 vuoden vankeustuomiot, puutarhurina toiminut Gomez tuomittiin 18 vuodeksi.

Nicola Corradi (oik.), Armando Gomez (kesk.) ja Horacio Corbacho (vas.) poistumassa oikeustalolta. Corradi ja Corbacho saivat 42 ja 45 vuoden vankeustuomiot, puutarhurina toiminut Gomez tuomittiin 18 vuodeksi.

Julkaistu: 25.11.2019 22:28

Argentiinassa kaksi roomalaiskatolista pappia on tuomittu yli 40 vuodeksi vankeuteen lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Uhrit olivat 4–17-vuotiaita, osa heistä kuuroja.

Argentiinassa vuosikymmeniä asunut 83-vuotias italialaispappi Nicola Corradi tuomittiin 42 vuodeksi vankeuteen noin kahdenkymmenen kuuron ja kuulovammaisen lapsen hyväksikäytöstä. 59-vuotias argentiinalainen pappi Horacio Corbacho sai 45 vuoden tuomion.

He toimivat sisäoppilaitoksessa, joka oli perustettu antamaan opetusta kuulo- ja puhevammaisille lapsille. Oikeusistuin Mendozan kaupungissa piti raskauttavana sitä, että papit olivat vastuussa sisäoppilaitoksen lasten hyvinvoinnista.

Myös oppilaitoksen puutarhuri sai 18 vuoden tuomion.

Papit pidätettiin kolme vuotta sitten, ja sisäoppilaitos Provolo-instituutti suljettiin.

Oikeudenkäynnissä kuultiin kolmeatoista uhria.

Syytetyt eivät reagoineet tuomioon

Yksikään syytetyistä ei reagoinut, kun tuomio luettiin maanantaina. Vanhin tuomituista, pappi Corradi, tuotiin oikeuteen pyörätuolissa.

Oikeustalon ulkopuolella ryhmä nuoria osoitti tukeaan uhreille. Tuomion kuultuaan osa uhrien äideistä itki ja halasi toisiaan.

Yksi uhreista kertoi oikeudenkäynnin alla uutistoimisto AFP:lle, kuinka haavoittuvaisia lapset olivat sisäoppilaitoksessa Mendozassa.

– Emme oppineet mitään. Mitään viestintää ei ollut, nyt 18-vuotias uhri sanoi lisäten, että lapset eivät osanneet viittomakieltä.

Oikeudenkäynti on shokeerannut paavi Franciscusin kotimaata Argentiinaa. Samaan oppilaitokseen liittyviä oikeudenkäyntejä on tulossa lisää.

Tuoreimmat osastosta