Matkustajakoneen moottori leimahti liekkeihin kesken lennon: ”Katsoin ulos ikkunasta ja siellä moottorista sinkosi tulipalloja” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matkustajakoneen moottori leimahti liekkeihin kesken lennon: ”Katsoin ulos ikkunasta ja siellä moottorista sinkosi tulipalloja”

Julkaistu: 23.11.2019 23:09

Matkustajat säikähtivät moottorivikaa Yhdysvalloista Filippiineille matkalla olleella lennolla.

Yhdysvaltojen Los Angelesista matkaan lähteneen Philippine Airlinesin koneen matkustajat kokivat säikähdyksen, kun pian nousun jälkeen koneen toinen moottori alkoi liekehtiä. Boeing 777 -koneen lentäjä teki hätäilmoituksen ja ilmoitti mahdollisesta viasta, Los Angelesin lentokentän edustaja sanoi NBC Los Angelesille.

Filippiinien Manilaan matkalla olleessa koneessa oli yhteensä 342 matkustajaa ja 18 miehistön jäsentä.

– Aloin täristä, koska olin kauhuissani ja mietin, mitä tapahtuu? matkustajana koneessa ollut Debbie Syson kertasi kauhun hetkiä.

– Näin valon leimahduksia. Ajattelin, että se johtui vain auringonpaisteesta ja sitten alan kuulla ”boom, boom, boom”. Ja katsoin ulos ikkunasta ja siellä moottorista sinkosi tulipalloja, matkustajana ollut Walter Baumann kertoi ABC7:lle.s

CBS:n paikalliskanavan haastatteleman matkustajan mukaan pamaukset kuuluivat pian sen jälkeen, kun kone oli noussut ilmaan.

– Oikealla puolella moottorin sisäpuoli räjähti ja syttyi tuleen, matkustaja kuvaili näkemäänsä.

Koska moottorivika ilmeni pian nousun jälkeen, koneessa oli vielä runsaasti polttoainetta. Ylimääräisestä painosta johtuen laskeutuminen oli kova ja koneen renkaat ilmeisesti räjähtivät. Matkustajat selvisivät tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Tuoreimmat osastosta