Expressen: Irakin puolustusministeriä epäillään sosiaalitukihuijauksesta Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Expressen: Irakin puolustusministeriä epäillään sosiaalitukihuijauksesta Ruotsissa

Mediatietojen mukaan Ruotsin poliisi tutkii Irakin puolustusministeri Najah al-Shammarin toimintaa.

Mediatietojen mukaan Ruotsin poliisi tutkii Irakin puolustusministeri Najah al-Shammarin toimintaa.

Julkaistu: 22.11. 23:39

Irakin väkivaltaisissa mielenosoituksissa on kuollut jo ainakin 330 ihmistä.

Irakin puolustusministerin Najah al-Shammarin epäillään huijanneen törkeästi Ruotsin kansaneläkelaitosta. Al-Shammarilla on Ruotsin kansalaisuus, mutta eri nimellä. Ruotsissa hänen viralliseksi nimekseen on kirjattu Najah Al-Adeli.

Expressen-lehden selvitysten mukaan al-Shammarin ja hänen vaimonsa epäillään nostaneen väärin perustein lapsi- ja asuntotukea Ruotsissa, vaikka he ovat asuneet toisessa maassa. Rikosilmoitus asiasta tehtiin kaksi viikkoa sitten. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ruotsidemokraattien puoluetta lähellä oleva uutissivusato Nyheter Idag.

Nyheter Idagin poliisilähteiltä saamien tietojen mukaan al-Shammarin perhe saa kuukaudessa 9 400 kruunua, eli 940 euroa sosiaalitukia.

Sivuston mukaan al-Shammari ja hänen perheensä ovat yhä kirjoilla osoitteessa Tukholman esikaupungissa, vaikka mies toimii nykyään Irakissa ministerinä. Hän saapui Ruotsiin 2011 ja sai kansalaisuuden 2015.

Al-Shammari ja hänen perheensä ovat yhä kirjoilla Tukholmassa, vaikka mies toimii nykyään Irakissa ministerinä.

Al-Shammari ja hänen perheensä ovat yhä kirjoilla Tukholmassa, vaikka mies toimii nykyään Irakissa ministerinä.

Expressenin mukaan poliisi tutkii al-Shammarin osallisuutta myös muihin rikoksiin.

Expressen kertoo, että miehellä ei Ruotsissa asuessaan ollut juurikaan palkkatuloja. Hän oli sairauslomalla vuosia ja anoi useaan otteeseen toimeentulotukea.

Al-Shammari nimitettiin aiemmin tänä vuonna Irakin puolustusministeriksi. Irakissa ministerillä saisi olla vain Irakin kansalaisuus, mutta al-Shammarilla on kaksoiskansalaisuus.

Irakissa on hallinnon vastaisissa mielenosoituksissa kuollut yli 330 ihmistä lokakuun alun jälkeen. Amnesty Internationalin mukaan Irakin hallinnon turvallisuusjoukot ovat tarkoituksellisesti ampuneet kohti mielenosoittajia. Puolustusministeri on kiistänyt väitteet.