Vegaanivanhempia syytetään 1,5-vuotiaan pojan kuolemasta – syöttivät lapsille vain raakoja kasviksia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vegaanivanhempia syytetään 1,5-vuotiaan pojan kuolemasta – syöttivät lapsille vain raakoja kasviksia

Mangot ja avokadot ovat terveellisiä, mutta ne eivät riitä ruokavalion perustaksi.

Mangot ja avokadot ovat terveellisiä, mutta ne eivät riitä ruokavalion perustaksi.

Julkaistu: 22.11. 4:32

Floridalaisperheen poika oli syntynyt kotona eikä koskaan käynyt lääkärissä.

Pelkästään raakoja vihanneksia ja hedelmiä lapsilleen syöttänyt floridalainen pariskunta on saanut syytteen kuolemantuottamuksesta. Heidän 18 kuukauden ikäinen poikansa kuoli syyskuun lopussa aliravitsemukseen.

Fort Myers News-Pressin mukaan poika painoi kuollessaan 7,7 kiloa. Kasvukayrat.fi-sivuston mukaan se on viisikuukautisen vauvan normaali paino. Puolitoistavuotiaan pojan keskimääräinen paino on hieman alle 12 kiloa.

Pojan äiti soitti hätänumeroon havaittuaan, errä lapsi oli kylmä eikä hengittänyt. Isä yritti elvyttää lasta, mutta tämä oli kuollut ensihoitajien saavuttua asunnolle.

Kun poliisi saapui paikalle, vanhemmat seisoivat autonsa lähelle. Sen sisällä oli kolme muuta lasta. Heistä kaksi oli pariskunnan biologisia lapsia, joita poliisi kuvasi ikäisekseen erittäin pienikokoisiksi. Heidän ihonsa oli kalpea ja kellertävä.

Kolmas autossa olleista lapsista vaikutti muita terveemmältä. Hän oli äidin lapsi aikaisemmasta avioliitosta. Poliisin mukaan lapsi vieraili isänsä luona säännöllisesti, mikä luultavasti selitti hänen kuntonsa.

Poliisin mukaan äiti kertoi, että puolitoistavuotias poika ei ollut syönyt viikkoon ja sai ravinnokseen vain rintamaitoa. Äiti oletti, että syömättömyys johtui hampaiden puhkeamisesta.

Äiti kertoi poliisille, että poika oli syntynyt kotona eikä koskaan käynyt lääkärissä. Isän mukaan tämä oli perheen oma valinta.

Äidin mukaan koko perhe oli vegaaninen, ja lapset söivät vain raakoja vihanneksia ja hedelmiä, pääasiassa mangoa, rambutania, banaania ja avokadoa.

Pariskuntaa syytetään kuolemantuottamuksesta ja lapsen suojelemisen laiminlyönnistä.