Lento­kapteeniksi pukeutunut matkustaja yritti huijata paremman paikan koneesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lento­kapteeniksi pukeutunut matkustaja yritti huijata paremman paikan koneesta

Kuvituskuva
Julkaistu: 22.11. 0:24

Lentomatkustamisesta pitävällä intialaismiehellä oli omalaatuinen tapa pyrkiä parhaille paikoille lentokoneessa.

Intialainen 48-vuotias Rajan Mahbubani oli hankkinut itselleen Lufthansan lentäjän virka-asun ja yritti sen avulla huijata itselleen etuja lentokentillä. Hän oli ilmeisesti onnistunutkin, kunnes jäi kiinni itse teossa Delhin Indira Gandhin kansainvälisellä lentoasemalla tiistaina.

Mahbubani pidätettiin juuri ennen astumistaan AirAsian koneeseen, joka oli lähdössä Delhistä Kolkataan, kertoo CNN.

AirAsian virkailija oli tarkistanut miehen esittämää henkilökorttia Lufthansalta, josta otettiin heti yhteyttä lentokentän turvallisuusviranomaisiin. Delhin poliisin käsiin joutuneelta mieheltä löydettiin väärennetty Lufthansan lentäjän henkilöllisyyskortti.

– Mahbubani kertoi, että hän on tehnyt YouTubeen ja TikTokiin videoita lentomatkustamisesta ja oli hankkinut väärennetyn tunnistekortin Thaimaasta, kertoi poliisi.

Viranomaiset olivatkin jo miehen jäljillä tämän sosiaalisessa mediassa julkaisemien videoiden vuoksi.

– Mahbubani sanoi lentävänsä usein ja pukeutui lentäjäksi, jotta pääsisi helpolla läpi turvatarkistuksista ja saisi parempaa kohtelua lentoyhtiöiltä ja korotettua matkustajaluokkaa koneessa.

Mahbubania uhkaa teoista jopa vuoden vankeus tai sakkorangaistus.

Hänen tempaustaan on jo ehditty verrata vastaavia huijauksia tehneeseen Frank Abegnaleen, jonka elämästä Steven Spielberg teki Leonardo DiCaprion tähdittämän elokuvan Ota kiinni jos saat (2002).