Trumpin muistilappu taipui uusiin versioihin Twitterissä – tältä se kuulostaa Ramones-punkin henkeen sovitettuna - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin muistilappu taipui uusiin versioihin Twitterissä – tältä se kuulostaa Ramones-punkin henkeen sovitettuna

Julkaistu: 21.11.2019 17:35

Yhdysvaltain presidentin käsin kirjoitetut muistiinpanot herättivät keskiviikkona huomiota. Sosiaalisessa mediassa huomattiin, että ne toimivat oivallisesti myös laulunsanoina.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi keskiviikkona toimittajille todistajanlausuntoa, jonka maan EU-suurlähettiläs Gordon Sondland oli antanut kongressissa virkarikostutkintaan liittyvässä kuulemisessa. Trump sanoi Sondlandin lausunnon todistavan, ettei hän hakenut Ukrainan kanssa toimiessaan lehmänkauppoja eli niin sanottua quid pro quota.

Kuvaajien kameroihin tallentui samassa tilanteessa käsin kirjoitettu muistilappu, johon tukeutuen Trump antoi kommenttinsa.

– Hän oli, että mitä minä haluan. Tässä on vastaus. Valmiina? Kamerat pyörivät? Trump sanoi aloittaessaan lausunnon lukemista muistilapulta.

Kuvituskuva

Trumpin muistilapun sisältö kuuluu suomennettuna näin:

En halua mitään

En halua mitään

En halua quid pro quota

Sanokaa Zelenskyille

että hän tekisi oikein

Tämä on viimeinen sana

Yhdysvaltain presidentiltä

Lapun herättämän huomion myötä koomikko Patton Oswalt julkaisi Twiitin, jossa hän kehotti kuvittelemaan legendaarisen brittimuusikon Morrisseyn äänen laulamaan Trumpin muistilapun tekstiä. Eikä mennyt kuin hetki, kun joku oli jo väsännyt sanoista musiikin säestämän Morrissey-version:

Seuraavaksi joku huomasi, että muistilapun sisältö toimisi oivasti myös legendaarisen Ramones-yhtyeen tyylisten punk-kappaleiden sanoituksena:

Ja eipä aikaakaan, kun Trumpin ”sanoitus” ilmestyi Twitter-virtaan myös emo-musiikkiin sovitettuna:

Max Dylan Ash -niminen Twitterin käyttäjä kuvasi puolestaan itsestään videon, jolla hän lauloi kitaralla säestäen Trumpin sanoja pop-punkversiona.

Alkuperäinen eli Trumpin oma versio sanoituksesta on nähtävissä tämän jutun yläosassa olevalla videolla. Muistilappua hän alkaa lukemaan kohdasta 1.20 alkaen.

Trump kuvattuna keskiviikkona muistilappunsa kanssa.

Trump kuvattuna keskiviikkona muistilappunsa kanssa.