Todistusaineistoon kuulunut haulikko laukesi oikeussalissa Etelä-Afrikassa – syyttäjä kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Todistusaineistoon kuulunut haulikko laukesi oikeussalissa Etelä-Afrikassa – syyttäjä kuoli

Eteläafrikkalainen syyttäjä sai surmansa onnettomuudessa.

Julkaistu: 20.11.2019 21:31

Poliisi tutkii tapausta kuolemantuottamuksena. Syyttäjä Addelaid Ferreira-Wattin, 51, kollegat vaativat vastausta siihen, miksi oikeussaliin oli tuotu varmistamaton ase.

Eteläafrikkalainen syyttäjä sai maanantaina surmansa oikeussalissa tapahtuneessa erikoisessa onnettomuudessa. Addelaid Ferreira-Watt, 51, toimi syyttäjänä ryöstöä koskevassa oikeudenkäynnissä, kun todistusaineistoon kuulunut haulikko putosi ja laukesi salissa.

Ferreira-Wattin lantioon osuneet haulit repivät rikki hänen reisivaltimonsa. Naisen kerrottiin menehtyneen verenhukkaan hieman myöhemmin sairaalassa.

Maan itäosissa sijaitsevassa Ixopon kaupungissa tapahtuneesta onnettomuudesta uutisoivat muun muassa eteläafrikkalainen uutissivusto News24, Times sekä Daily Mail. Poliisin mukaan tapausta tutkitaan kuolemantuottamuksena.

Ferreira-Wattin työtoverit ovat vaatineet vastausta siihen, miksi oikeuteen oli tuotu varmistamaton tuliase. Syyttäjän surmannut haulikko oli varastettu oikeudessa käsitellyn ryöstön yhteydessä, mutta se oli palautettu omistajalleen, koska tämä oli sanonut tarvitsevansa sitä itsepuolustukseen.

– Ase tuotiin takaisin oikeuteen, jotta sitä voitaisiin käyttää oikeudenkäynnissä. Keräämiemme tietojen perusteella ase oli määrä antaa oikeudelle todisteena, kun se laukesi osuen syyttäjää vasempaan lanteeseen. Hänet kiidätettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi, poliisin tiedottaja Jay Naicker kertoi Timesille.

Alustavien tietojen mukaan haulikko oli toimitettu ladattuna oikeuteen suoraan sen omistajan kotoa. Asianajaja William Booth sanoi, ettei aseen tuomiselle olisi ollut minkäänlaista syytä, sillä useimmiten ryöstösaaliista otetut valokuvat ovat riittäviä oikeudessa.

– On vaikeaa käsittää tämän tasoista laiminlyöntiä, Booth sanoi.

Syyttäjänä 27 vuoden ajan työskennellyt Ferreira-Watt oli aikuisen tyttären äiti.

– Rakastava ja huolehtiva äiti, lojaali ja rakas ystävä. Uskomattoman fiksu, älykäs, dynaaminen, sinnikäs ja kaunis nainen. Täytit elämäni rakkaudella ja huumorilla, Ferreira-Wattin käly Antoinette Ferreira luonnehti menehtynyttä syyttäjää Facebook-sivullaan.