Yllättävä lääkärikäynti käynnisti huhumyllyn – Trumpin lääkäri kumosi huhut rintakivuista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yllättävä lääkärikäynti käynnisti huhumyllyn – Trumpin lääkäri kumosi huhut rintakivuista

Trumpin kolesteroliarvot olivat lääkärin kertoman perusteella kohdallaan.

Trumpin kolesteroliarvot olivat lääkärin kertoman perusteella kohdallaan.

Julkaistu: 19.11. 17:25

Yhdysvalloissa on ihmetelty, miksi presidentti kävi viikonloppuna terveystarkastuksessa, vaikka edellinen oli tehty vasta helmikuussa.

Presidentti Donald Trumpille yllättäen tehty terveystarkastus on herättänyt huolta ja spekulaatioita Yhdysvalloissa. Trump kävi lauantaina tarkastettavana Washingtonin seudulla sijaitsevassa Walter Reedin kansallisessa sotilassairaalassa.

Odottamaton käynti pani liikkeelle erilaisia huhuja 73-vuotiaan presidentin terveydentilasta, sillä edellinen presidentille tehty terveystarkastus oli toteutettu vasta helmikuussa.

– Spekulaatioista huolimatta presidentillä ei ole ollut minkäänlaisia rintakipuja, eikä häntä tutkittu tai hoidettu minkäänlaisten kiireellisten tai akuuttien asioiden vuoksi, Trumpin lääkäri, Yhdysvaltain laivaston komentaja Sean Conley kertoi Valkoisen talon julkaisemassa muistiossa Reutersin mukaan.

– Tarkemmin sanottuna, hän ei käynyt läpi minkäänlaisia sydämeen liittyviä tai neurologisia arvioita, Conley jatkoi.

Hänen mukaansa kyseessä oli ”etukäteen suunniteltu, rutiininomainen tarkastus”, joka oli osa presidentin ympäri vuoden saamaa ”säännöllistä ja ennaltaehkäisevää hoitoa”.

– Aikatauluihin liittyvistä epävarmuuksista johtuen käynnistä ei kerrottu julkisuuteen, lääkäri perusteli tarkastuksen yllättävyyttä.

Valkoinen talo julkisti myös tarkastuksen osittaiset tulokset, koska hallinnon väki oli joutunut miettimään, kuinka vastata presidentin terveydentilan ympärillä liikkuviin huhuihin.

Conleyn kertoman perusteella Trumpilla ei ole ongelmia ainakaan kolesteroliarvojen suhteen. Presidentin kokonaiskolesteroliarvo oli kokeiden perusteella 4,3 mmol/l (millimoolia litrassa).

”Huonon” LDL-kolesterolin arvo oli 2,2 ja ”hyvän” HDL-kolesterolin arvo 1,8. Kaikki nämä arvot ovat suositusten puitteissa, joskin Trumpin kerrottiin syövän kolesterolia laskevaa lääkitystä.

Presidentin kolesteroliarvot olivatkin parantuneet edellisestä terveystarkastuksesta.

– Kaikki erittäin hyvin (mahtavasti!). Saatamme tämän loppuun ensi vuonna, Trump twiittasi sunnuntaina.