”Jane Doe 15” liittyi Epsteiniä hyväksikäytöstä syyttävien joukkoon – sihteeri houkutteli kouluretkellä olleen 15-vuotiaan miljonäärin maatilalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Jane Doe 15” liittyi Epsteiniä hyväksikäytöstä syyttävien joukkoon – sihteeri houkutteli kouluretkellä olleen 15-vuotiaan miljonäärin maatilalle

Julkaistu: 19.11. 14:00

Yli 10 naista on haastanut elokuussa vankilassa menehtyneen Jeffrey Epsteinin kuolinpesän oikeuteen. Kaikki sanovat vaikutusvaltaisesta ystäväpiiristään tunnetun miljonäärin käyttäneen heitä hyväkseen.

Yhdysvalloissa astui maanantaina esiin jälleen uusi nainen, joka syyttää jo edesmennyttä miljonääriliikemiestä Jeffrey Epsteiniä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Reutersin mukaan nyt 31-vuotias nainen sanoo joutuneensa ”julman ja pitkittyneen seksuaalisen väkivallan” kohteeksi ollessaan 15-vuotias.

Hän on haastanut Epsteinin kuolinpesän oikeuteen New Yorkissa.

”Jane Doe 15” on nyt 31-vuotias. Lehdistötilaisuudessa hänen rinnallaan oli asianajaja Gloria Allred.

”Jane Doe 15” on nyt 31-vuotias. Lehdistötilaisuudessa hänen rinnallaan oli asianajaja Gloria Allred.

Nainen puhui maanantaina lehdistötilaisuudessa asianajajansa Gloria Allredin kanssa sekä esiintyi kuvissa omilla kasvoillaan. Hänen nimeään ei kuitenkaan ole kerrottu julkisuuteen, vaan hän käyttää itsestään nimimerkkiä ”Jane Doe 15”.

  • Video lehdistötilaisuudesta on nähtävissä yllä.

Köyhässä perheessä Yhdysvaltain keskilännessä kasvanut nainen kertoi tavanneensa Epsteinin sihteerin vuonna 2004 New Yorkiin suuntautuneen kouluretken yhteydessä. Myöhemmin sihteeri kutsui tytön seuraamaan taikashow’ta Las Vegasiin ja sen jälkeen yksityiskoneella tehdylle vierailulle Epsteinin maatilalle New Mexicon osavaltiossa.

”Jane Doe 15” asianajajatoimiston uutistoimistoille välittämässä nuoruudenkuvassa.

”Jane Doe 15” asianajajatoimiston uutistoimistoille välittämässä nuoruudenkuvassa.

Naisen mukaan sihteeri sanoi hänelle, että Epstein oli kiinnostunut auttamaan vaikeista olosuhteista lähtöisin olevia tyttöjä. Kun hän saapui perille maatilalle, Epstein käski häntä kuitenkin hieromaan itseään ja käytti sen jälkeen häntä seksuaalisesti hyväkseen.

Yli 10 naista on haastanut Epsteinin kuolinpesän oikeuteen vastaavista syistä. Alaikäisiin tyttöihin liittyvästä ihmiskaupasta syytetty Epstein, 66, hirtti itsensä elokuussa vankilassa odottaessaan oikeudenkäyntinsä alkamista.

”Epstein vei seksuaalisen viattomuuteni”

Epsteiniin kohdistuvat syytteet ovat herättäneet Yhdysvalloissa ja maailmalla laajaa huomiota, sillä liikemies tunnettiin muun muassa vaikutusvaltaisesta ystävä- ja tuttavapiiristään. Siihen kuuluivat lukuisien poliitikkojen ja viihdealan tähtien ohella muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton, nykyinen presidentti Donald Trump sekä Britannian kuningattaren Elisabetin poika, prinssi Andrew.

– Epstein vei seksuaalisen viattomuuteni. Samaan aikaan viereisellä seinällä roikkui kehystettyjä valokuvia, joissa hän kätteli hymyillen julkisuuden henkilöitä ja poliittisia johtajia. Olin vain 15 vuotta vanha, maanantaina esiin astunut nainen kertoi lehdistötilaisuudessa.

”Jane Doe 15” asianajajatoimiston uutistoimistoille välittämässä nuoruudenkuvassa.

”Jane Doe 15” asianajajatoimiston uutistoimistoille välittämässä nuoruudenkuvassa.

Prinssi Andrew on joutunut ystävyyssuhteensa vuoksi tikun nokkaan jo aiemminkin, sillä muutama Epsteinin epäillyistä uhreista on väittänyt tulleensa pakotetuksi harrastamaan seksiä tämän kanssa ollessaan alaikäinen. Lauantaina hän kommentoi väitteitä BBC:lle antamassaan tv-haastattelussa.

Haastattelusta puhkesi Britanniassa laaja kohu, sillä prinssin esiintymistä on pidetty epärehellisenä ja sitä verrattu muun muassa katastrofiin. Maanantaina esiin astunut ”Jane Doe 15” ei syyttänyt prinssiä hyväksikäytöstä, mutta vaati tätä kertomaan Yhdysvaltain viranomaisille kaiken Epsteinin toimista tietämänsä.

– Prinssi Andrew’n ja kaikkien muiden Epsteiniä lähellä olleiden pitäisi tulla esiin ja antaa valaehtoiset lausuntonsa tiedoista, joita heillä on, nainen sanoi.

Rannekorun teksti viittaa siihen, että ”Jane Doe 15” ei usko Epsteinin kuolleen oman käden kautta.

Rannekorun teksti viittaa siihen, että ”Jane Doe 15” ei usko Epsteinin kuolleen oman käden kautta.

Epsteinin veli ja asianajajat ovat kyseenalaistaneet kuolinsyytutkijan lausunnon itsemurhasta tämän kuolinsyynä. Lehdistötilaisuudessa maanantaina moni kiinnitti huomiota ”Jane Doe 15:n” ranteessa olleeseen koruun, jonka kirjaimet muodostivat suomeksi käännettynä sanat ”Epstein ei tappanut itseään”.