Hongkongin piiritetystä yliopistosta tuotiin ulos loukkaantuneita – video näyttää, kuinka poliisit rynnäköivät kampuksen sisätiloihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hongkongin piiritetystä yliopistosta tuotiin ulos loukkaantuneita – video näyttää, kuinka poliisit rynnäköivät kampuksen sisätiloihin

Julkaistu: 18.11. 15:53

Kiinan Britannian-suurlähettiläs varoitti, ettei Kiina aio katsoa hiljaa sivusta, jos tilanne Hongkongissa kehittyy hallitsemattomaksi.

Hongkongissa poliisin piirittämästä yliopistosta on tuotu ulos loukkaantuneita ihmisiä, BBC kertoo. BBC:n julkaisemissa kuvissa ihmisiä tuodaan ulos paareilla.

Poliisi on piirittänyt polyteknistä yliopistoa eilisestä lähtien. Kampusalueella on arvioitu olevan edelleen satoja demokratiamielenosoittajia.

Paikalla olevien tiedotusvälineiden mukaan poliisi saartaa kampusta edelleen ja pidättää sieltä ulos pyrkiviä mielenosoittajia. Kampuksen radioasema julkaisi aiemmin maanantaina videon, jonka perusteella näyttää, että poliisit ovat päässeet sisälle ainakin osaan kampuksen rakennuksista.

  • Video sisätiloihin rynnäköivistä poliiseista on nähtävissä yllä.

Sairaaloiden mukaan tänään yli 20 ihmistä on saanut vammoja levottomuuksissa eri puolilla Hongkongia. Ainakin neljän ihmisen vammat ovat vakavia.

Kiinan Britannian-suurlähettiläs varoitti maanantaina, että Kiina ei aio katsoa hiljaa sivusta, jos tilanne Hongkongissa kehittyy hallitsemattomaksi.

Lähettiläs Liu Xiaoming sanoi lehdistötilaisuudessa Lontoossa, että Kiinalla on keinot levottomuuksien lopettamiseksi. Samalla Liu varoitti ulkomaita puuttumasta Kiinan sisäisiin asioihin.

Demokratiamielenosoitukset ovat jatkuneet Hongkongissa jo kuukausia, ja viime päivinä jännitteet ovat kiristyneet entisestään.