Boris Johnsonin epäilty rakastajatar puhui suunsa puhtaaksi pääministeristä: ”Pidin kaikki salaisuutesi ja heitit minut syrjään kuin yhden yön jutun” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Boris Johnsonin epäilty rakastajatar puhui suunsa puhtaaksi pääministeristä: ”Pidin kaikki salaisuutesi ja heitit minut syrjään kuin yhden yön jutun”

Boris Johnson ja Jennifer Arcuri.

Boris Johnson ja Jennifer Arcuri.

Julkaistu: 17.11. 23:03

Johnson saattaa joutua rikostutkinnan kohteeksi väitetystä suhteestaan Arcuriin.

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia julkisesti puolustanut yhdysvaltalainen yrittäjä ja ex-malli Jennifer Arcuri on erittäin pettynyt Johnsoniin. ITV-kanavalle haastattelun antanut Arcuri kertoi tuntevansa itsensä nöyryytetyksi ja sydämensä särkyneen.

Johnson saattaa joutua rikostutkinnan kohteeksi väitetystä suhteestaan Arcuriin. Johnson ja Arcuri olivat erittäin läheisiä Johnsonin ollessa Lontoon pormestari, ja tuolloin Arcurin yritys sai kiistanalaisia julkisia etuja ja avustuksia. Asiasta syntyi skandaali syyskuussa.

Johnson on itse kieltänyt toimineensa sopimattomasti, ja hänen mukaansa suhde ei edellyttänyt mahdollisten eturistiriitojen raportointia.

Arcuri: Osa käski kiistämään ja osa myöntämään suhteen

Arcuri kuvaili ITV:lle Johnsonin kohtelevan häntä nyt ”kuin yhden yön juttua”. Joulukuun ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa jatkopaikkaa hakeva Johnson ei ole suostunut esimerkiksi vastaamaan Arcurin yhteydenottoihin.

– Sydämeni on murtunut siitä tavasta, jolla olet siirtänyt minut sivuun kuin olisin jonkinlainen peikko, Arcuri puhutteli Johnsonia televisio-ohjelmasta etukäteen julkistetuissa pätkissä.

Arcuri korosti pitäneensä Johnsonin salaisuudet ja olleensa tämän ystävä.

– Pidin kaikki salaisuutesi ja olen ollut ystäväsi. Ja en ymmärrä, miksi olet sulkenut minut ulos ja heittänyt syrjään kuin olisin joku yhden illan juttu tai joku tyttö, jonka poimit mukaan baarista, koska en ollut ja sinä tiedät sen, Arcuri sanoi New York Timesin mukaan.

Boris Johnson oli väitetyn suhteen aikaan naimisissa.

Boris Johnson oli väitetyn suhteen aikaan naimisissa.

Ohjelman mukaan kaksikolla oli yli neljä vuotta kestänyt romanttinen suhde. Arcuri ei ole kuitenkaan vahvistanut asiaa. Hän myöntää ITV:lle saaneensa ristiriitaisia neuvoja suhteen käsittelyyn julkisuudessa. Arcurin mukaan puolet neuvojista opasti häntä kiistämään ja toinen puoli myöntämään suhteen.

Johnson oli naimisissa väitetyn suhteen aikoihin. Sittemmin Johnson aloitti suhteen konservatiivipuolueelle työskennelleen Carrie Symondsin kanssa. Johnson jätti vaimonsa Symondsin vuoksi ja asuu tämän kanssa nyt pääministerin virka-asunnolla Lontoossa.