Mielenosoittajan ampuma nuoli osui poliisiin Hongkongissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mielenosoittajan ampuma nuoli osui poliisiin Hongkongissa

Jo kuukausia kestäneet mielenosoitukset ovat käyneet entistä väkivaltaisemmiksi.

17.11.2019 19:25

Hongkongissa mielenosoittajat ja poliisi ovat jälleen ottaneet yhteen. Mielenosoittajat ovat heitelleet polttopulloja ja poliisi on ampunut kyynelkaasua.

Viranomaisten mukaan yksi poliisi loukkaantui, kun mielenosoittajan ampuma nuoli osui hänen jalkaansa. Poliisin vammojen vakavuus ei ole vielä tiedossa.

Jalkaan ammuttu poliisi sunnuntaina julkaistussa kuvassa.

Paikallismedian jakamassa videossa näkyy, kuinka mielenosoittajat heittelevät heitä kohti kulkevaa aseistettua ajoneuvoa polttopulloilla, minkä seurauksena ajoneuvo syttyy tuleen.

Jo kesäkuusta alkaen kaupunkia riepotelleet mielenosoitukset ovat viime aikoina keskittyneet yliopistoalueille, ja mielenosoittajat ovat pyrkineet tekemään ainakin yhdestä oppilaitoksesta oman keskuspaikkansa. Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Hongkongin koulut pysyvät suljettuna vielä ainakin huomisen.

Sotilaat siivosivat katuja

Kiina on toistuvasti tuominnut protestit, ja Kiinan hallinnon onkin pelätty lähettävän paikalle armeijan joukkoja taltuttamaan erimieliset. Aiemmin tällä viikolla Kiinan presidentti Xi Jinping esitti toistaiseksi tiukimmat kommenttinsa tilanteesta ja sanoi, että mielenosoitukset uhkaavat Hongkongin ja Kiinan välistä yksi maa, kaksi järjestelmää -periaatetta.

Lauantaina Kiinan asevoimien sotilaat jalkautuivat kaduille siivoamaan mellakoiden jälkiä. Yleensä kiinalaissotilaat pysyvät varuskunnassa, ja he kulkevat kaduilla vain auttamassa häiriötilanteissa tai luonnonkatastrofeissa. Hongkongin hallinto on ilmoittanut, ettei se ollut pyytänyt armeijan apua.

Mielenosoittajat ovat vannoneet jatkavansa mellakointia edelleen maanantaina.

Hongkongissa Perjantaina 15. marraskuuta kuvatussa tilanteessa nähtiin mielenosoittaja ampumassa jousella.

Mielenosoitukset ja mellakat vaikuttavat huomattavasti hongkongilaisten arkeen. Tässä kuussa kaksi ihmistä on kuollut, kun yhteenotoista on tullut aiempaa väkivaltaisempia.

Lisäksi Hongkong on valahtanut taantumaan. Kaupungin lentokenttäviranomaisten mukaan liikennemäärä on laskenut reilulla kymmeneksellä vuoden takaiseen verrattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?