Trump kävi lääkärintarkastuksessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump kävi lääkärintarkastuksessa

Presidentti Donald Trump lähti kampanjamatkalle 14. marraskuuta 2019.

Presidentti Donald Trump lähti kampanjamatkalle 14. marraskuuta 2019.

Julkaistu: 17.11. 1:53

Tiedottajan mukaan presidentti on pysynyt terveenä ja energisenä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloitti lauantaina vuosittaisen lääkärintarkastuksensa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Trump, 73, kävi nopeassa tarkastuksessa ja laboratoriokokeissa Bethesdassa sijaitsevassa Walter Reed -sotilassairaalassa.

– Ennakoiden erittäin kiireistä vuotta 2020, presidentti hyödyntää vapaan viikonloppunsa täällä Washington DC:ssä aloittamalla rutiinitarkastuksensa Walter Reedissä, Valkoisen talon tiedottaja Stephanie Grisham totesi.

Hänen mukaansa presidentti vieraili myös sairaalan henkilökunnan luona ja kiitti näitä haavoittuneiden sotilaiden hoitamisesta. Lisäksi mies tapasi Afganistanissa loukkaantuneen erikoisjoukkojen sotilaan perheen.

– Presidentti on pysynyt terveenä ja energisenä, eikä vaivoja ole. Se näkyy, kun hän jatkuvasti esiintyy tarmokkaasti tuhansien amerikkalaisten edessä kampanjatilaisuuksissa useita kertoja viikossa.

Grisham ei paljastanut yksityiskohtia lääkärintarkastuksen tuloksista. Kyseessä oli Trumpin yhdeksäs vierailu sairaalassa.

Valkoisella talolla on tapana päättää, mitä presidentin terveydentilasta kerrotaan julkisuuteen. Trumpin ei tarvitsisi julkistaa minkäänlaisia tietoja.

Helmikuussa Valkoisen talon lääkäri julisti, että Trumpin terveydentila on erittäin hyvä.