Opposition tukijat lähtivät taas kaduille Venezuelassa – Maduron kannattajilla vasta­mielenosoitus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Opposition tukijat lähtivät taas kaduille Venezuelassa – Maduron kannattajilla vasta­mielenosoitus

Julkaistu: 16.11.2019 22:17

Venezuelassa tuhannet oppositiojohtaja Juan Guaidon tukijat osoittivat lauantaina mieltään pääkaupunki Caracasin kaduilla vaatien presidentti Nicolas Maduron eroa. Maduron tukijoiden vastamielenosoitukseen osallistui joitakin satoja ihmisiä.

Opposition tukijat kantoivat muun muassa plakaatteja, joissa vaadittiin Venezuelan seuraavan Bolivian esimerkkiä. Vaatimuksella viitataan Bolivian presidentin Evo Moralesin lähtöön. Morales erosi tehtävästään viime viikolla ja pakeni Meksikoon, kun Bolivian asevoimien komentaja kehotti häntä eroamaan presidentinvaaleja seuranneiden mielenosoitusten jälkeen.

Noin 50 maata on tunnustanut Guaidon Venezuelan presidentiksi. Toistaiseksi hänen yrityksensä siirtää valta itselleen eivät kuitenkaan ole onnistuneet, ja nytkin mielenosoitus jäi kauas huippuhetkistä, joina kaduille lähti kymmeniätuhansia opposition tukijoita.

Oppositio uskoo, että viime vuoden vaaleissa oli vilppiä, ja siksi Maduroa on vaadittu järjestämään uudet vaalit. Maduro on varoittanut, ettei hän tule suvaitsemaan Bolivian kaltaisia tapahtumia Venezuelassa.

Bolivian väliaikainen presidentti Jeanine Anez on vedonnut Guaidoon Venezuelan "vapauttamiseksi".

– On epäreilua, että olette kärsineet niin paljon väkivaltaa ja alistamista, Anez sanoi televisioidussa viestissään.