Vakoilusta 14 vuodeksi Venäjällä vankeuteen tuomittu norjalainen rajavartija pääsi vapaaksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vakoilusta 14 vuodeksi Venäjällä vankeuteen tuomittu norjalainen rajavartija pääsi vapaaksi

Norjalaispoliiseja Kirkkoniemellä.

Julkaistu: 15.11.2019 15:38

Frode Berg sai armahduksen Venäjällä saamastaan 14 vuoden tuomiosta.

Liettua ja Norja ovat vaihtaneet vakoilusta tuomittuja, armahdettuja vankeja Venäjän kanssa. Vaihdettujen joukossa on myös norjalainen ex-rajavartija Frode Berg, 63. Berg luovutettiin aamupäivällä Norjan viranomaisille. Berg sai Venäjällä vakoilusta 14 vuoden tuomion. Hän on ollut vangittuna liki kaksi vuotta.

– Olemme iloisia, että Frode Berg pääsi kotiin Norjaan vapaana miehenä. Kiitän Liettuan viranomaisia yhteistyöstä ja ponnistelusta Bergin vapauttamiseksi, sanoi pääministeri Erna Solberg lehdistötiedotteessa.

– Vankeusaika on ollut suuri koettelemus Frode Bergille ja hänen läheisilleen. Olemme iloisia siitä, että hän pääsee perheensä pariin. Olemme tehneet systemaattisesti työtä saadaksemme hänet kotiin aina siitä lähtien kun hänet pidätettiin, pääministeri jatkoi.

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti perjantaina kaksi vakoilusta tuomittua venäläistä, kertoi presidentinkanslia. Heidät vaihdettiin vakoilusta tuomittuihin liettualaisiin Venäjän kanssa. Molemmat venäläiset oli tuomittu noin kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin vakoilusta ja vakoilijoiden värväämisestä.