Ihmelapsi Laurent, 9, saa pian ensimmäisen yli­opisto­tutkintonsa – lukio-opinnoissa yksi asia tuotti vaikeuksia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ihmelapsi Laurent, 9, saa pian ensimmäisen yli­opisto­tutkintonsa – lukio-opinnoissa yksi asia tuotti vaikeuksia

Yliopistot kilpailevat 9-vuotiaasta Laurent Simonsista.

Yliopistot kilpailevat 9-vuotiaasta Laurent Simonsista.

Julkaistu: 15.11.2019 4:17

Ulkomaiset huippuyliopistot kilpailevat jo belgialais-hollantilaisesta lapsinerosta Laurent Simonsista.

Isovanhemmat huomasivat ensimmäisenä, että nuori Laurent ei ollut kuin kuka tahansa pikkupoika. Hän tuntui oppivan asioita hämmentävällä nopeudella.

Isovanhemmat huolehtivat Laurentista sillä aikaa, kun tämän vanhemmat keskittyivät hammaslääkäriklinikkansa pyörittämiseen. Vanhemmat eivät aluksi uskoneet Laurentin isovanhempia.

– Ajattelimme, että kaikki isovanhemmat sanovat sellaista. Mutta sitten hän meni kouluun ja alkoi tehdä asioita vain nopeammin ja nopeammin, Laurentin isä Alexander kertoo.

Amsterdamissa asuvan Laurentin älykkyysosamäärä on ainakin 145.

Laurent saa joulukuussa valmiiksi kandidaatin tutkintonsa Eindhoven University of Technologystä pääaineenaan sähkötekniikka. Pääaineopinnoistaan nauttiva 9-vuotias kertoo aikoavansa opiskella myös ”hieman lääketiedettä”. Opinnot hän aloitti maaliskuussa.

Yliopiston opettajat ovat kuvailleet häntä ”yksinkertaisesti poikkeukselliseksi”.

Laurent aloitti esikoulun neljävuotiaana ja kävi ensimmäisen vuoden normaalisti. Pian opettajat huomasivat, että Laurent ei ole mikään tavallinen oppilas, ja hänen kykyjään alettiin testaamaan.

– Opettajat kertoivat meille, että hän oli kuin sieni. Laurentin äiti Lydia sanoo CNN:lle.

”Kolme kertaa fiksumpi kuin seuraavaksi paras oppilaani”

Viisi seuraavaa kouluvuotta Laurent kävi vuodessa ja kuusi viimeistä vuotta 1,5 vuodessa. Lukiopaperit hän sai kouraansa 18-vuotiaiden keskellä. Yliopistoon mennessään hän olikin jo tottunut olemaan luokkansa nuorin.

– Hän on kolme kertaa fiksumpi kuin seuraavaksi paras oppilaani, jonka olen tavannut koko pitkän urani aikana. Hän pystyy ratkaisuihin, joihin monet aikuiset opiskelijat eivät koskaan pääse, professori Peter Baltus kertoi Telegraphille.

Laurent vanhempiensa Alexander ja Lydia Simonsin kanssa Amsterdamissa.

Laurent vanhempiensa Alexander ja Lydia Simonsin kanssa Amsterdamissa.

Laurent rakastaa matematiikkaa ja luonnontieteitä, mutta kaikki oppiaineet eivät olleet hänelle helppoja lukiossa. Vaikeuksia tuottivat romanttisista aiheista kirjoitetut pitkät romaanit.

– Tosin Shakespearista hän piti. Niissä on vähän toimintaakin eikä liikaa romantiikkaa ja niistä on tehty elokuvia, isä Alexander kertoi.

Äidillä teoria Laurentin kyvyistä

Vanhemmat ovat yrittäneet tasapainoilla tavallisen lapsuuden ja huikeiden oppimistulosten välillä. He sanovat, etteivät ole painostaneet poikaa oppimaan uusia asioita.

Yksin ollessaan Laurent katsoo mielellään Netflixiä tai leikkii Sammy-koiran kanssa. Hän pitää Formula 1 -kisoista ja on Sebastian Vettelin fani. Kun hänen ystävänsä tulevat kylään, Laurent pelaa heidän kanssaan Minecraftia ja Fortnitea, ”kuten kuka tahansa lapsi”, isä sanoo.

– Hän on ihan yhtä itsepäinen kuin kuka tahansa 9-vuotias silloin, kun hän ei pidä päivällisestä. Ja sitä tapahtuu usein, Laurentin äiti kuvailee.

Laurent tulee lääkäriperheestä, mutta hänen vanhempansa eivät ole tähän mennessä saaneet selitystä, miksi heidän lapsensa oppimiskyvyt ovat niin poikkeukselliset. Äidillä Lydialla on kuitenkin teoria:

– Söin raskauteni aikana paljon kalaa, hän nauraa.

Muun muassa Oxfordin yliopisto haluaisin Laurentin opiskelijakseen.

Muun muassa Oxfordin yliopisto haluaisin Laurentin opiskelijakseen.

Maailman huippuyliopistot ovat jo lähestyneet Laurentia tarjouksilla, mutta perhe ei ole vielä päättänyt, mihin poika suuntaa tekemään maisteriopintojaan. Laurent on kuitenkin jo päättänyt, mihin aikoo lahjojaan tulevaisuudessa käyttää: keinoelinten kehittämiseen.

Lähteet: Telegraph, CNN.

Tuoreimmat osastosta