Potomac-joen epäilty sarjaraiskaaja kiinni lähes 30 vuoden jälkeen – mysteerin avain löytyi suku­tutkimus­sivustoilta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Potomac-joen epäilty sarjaraiskaaja kiinni lähes 30 vuoden jälkeen – mysteerin avain löytyi suku­tutkimus­sivustoilta

Yksi raiskaus ja raiskausmurha tapahtuivat Potomac-joen varrella.

Yksi raiskaus ja raiskausmurha tapahtuivat Potomac-joen varrella.

Julkaistu: 15.11. 1:42

Julkea ja brutaali raiskausten sarja päättyi murhaan. Tekijä pysyi kateissa 29 vuotta.

Poliisi on pidättänyt 60-vuotiaan Giles Daniel Warrickin, jota epäillään murhasta ja yhdeksästä raiskauksesta. Teot tapahtuivat 1991–1998, NBC News kertoo.

Epäilty kulki pitkään nimellä Potomac-joen raiskaaja, koska teot tapahtuivat Washington D.C.:n alueella, jonka läpi Potomac-joki virtaa.

Poliisi pääsi miehen jäljille vertaamalla rikospaikoilta kerättyjä DNA-näytteitä sukututkimusarkistojen kokoamiin DNA-näytteisiin. Sukututkimusarkistoja ylläpitävien yritysten verkkosivuilta voi etsiä sukulaisiaan, mutta tässä tapauksessa arkistot auttoivat ratkaisemaan lähes 30 vuotta selvittämättä olleen rikoksen.

Liittovaltion poliisi FBI onnistui arkistojen avulla jäljittämään epäillyn mahdollisia sukulaisia, jotka asuivat tuohon aikaan alueella, jossa raiskaukset tapahtuivat.

FBI kuvaili tekoja julkeiksi ja brutaaleiksi. Tekojen sarja sai julman päätöksen 1998, jolloin 29-vuotias harjoittelija raiskattiin ja lyötiin kuoliaaksi kivellä. Silminnäkijöiden mukaan teosta epäilty mies oli seurannut uhriaan pimeällä kadun pätkällä, kun tämä oli ollut palaamassa kotiin grillijuhlista kesällä.

Silminnäkijöiden kuvauksista luotiin piirros epäillystä. 2011 piirroksesta tehtiin vielä versio, jossa epäillyn ikääntyminen otettiin huomioon.

Epäillystä tehtiin piirros, joka vastasi lopulta suhteellisen hyvin pidätettyä miestä.

Epäillystä tehtiin piirros, joka vastasi lopulta suhteellisen hyvin pidätettyä miestä.

FBI kertoi 2011, että epäillyn uskottiin vaanineen uhrejaan ennen raiskauksia. Hän käytti toisinaan veistä tai ruuvimeisseliä uhkailuun ja saattoi heittää pyyhkeen tai huovan uhriensa pään päälle. Hän myös murtautui uhriensa koteihin odottamaan heitä.

– En voi kuvitellakaan, mitä uhrien perheet ovat joutuneet kärsimään näiden 29 vuoden aikana, Washingtonin poliisipäällikkö Peter Newsham sanoi.

Yhdeksästä raiskauksesta seitsemän on yhteydessä toisiinsa DNA-todisteilla.

Warrick pidätettiin tiistaina Pohjois-Carolinan osavaltiossa.