Poliisi pidätti kaksi ääriryhmän jäsentä Puolassa – suunnittelivat muslimien joukko­surmaamista, hakivat inspiraatiota Breivikiltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi pidätti kaksi ääriryhmän jäsentä Puolassa – suunnittelivat muslimien joukko­surmaamista, hakivat inspiraatiota Breivikiltä

Puolassa turvallisuusviranomaiset ovat pidättäneet kaksi ”ääriryhmän jäsentä”, jotka ovat suunnitelleet pommi- ja asehyökkäyksen tekoa muslimeita vastaan.

13.11.2019 20:37

Viranomaisten mukaan pidätysten yhteydessä viranomaiset takavarikoivat kemikaaleja, joita olisi voitu käyttää räjähteiden rakentamiseen.

Viranomaiset eivät ole kertoneet ryhmän tai pidätettyjen nimeä julkisuuteen, mutta sanoivat tekijöiden hakeneen inspiraatiota Anders Behring Breivikiltä ja Brenton Tarrantilta.

Breivik teki pommi-iskun Oslon keskustaan ja ampui sosiaalidemokraattien kesäleirillä olleita nuoria Utöyan saarella vuonna 2011. Iskussa kuoli 77 ihmistä.

Tarrant taas surmasi ja haavoitti kymmeniä muslimeita iskiessään kahteen moskeijaan Uuden-Seelannin Christchurchissa maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?