IS seurasi Trumpin virka­syyte­kuulemisia: ”Trump välittää enemmän Bidenin tutkinnasta kuin Ukraina-suhteista” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

IS seurasi Trumpin virka­syyte­kuulemisia: ”Trump välittää enemmän Bidenin tutkinnasta kuin Ukraina-suhteista”

Julkiset kuulemiset jatkuvat perjantaina.

Julkiset kuulemiset jatkuvat perjantaina.

Julkaistu: 13.11. 16:35, Päivitetty 13.11. 22:48

Ukrainan-suurlähettiläs Bill Taylor ja Ukraina-politiikasta vastannut George Kent todistavat keskiviikkona kongressin tiedusteluvaliokunnan edessä.

Yhdysvalloissa käynnistyvät keskiviikkona presidentti Donald Trumpin virkasyytetutkinnan julkiset kuulemiset, jossa demokraatit ja republikaanit tenttaavat Tayloria ja Kentiä viime kevään ja kesän tapahtumista. Kiristikö Trump Ukrainaa aloittamaan tutkinta Joe Bidenista?

Kuuleminen päättyi myöhään illalla kestettyään 5,5 tuntia.

CNN:n haastattelemien edustajainhuoneen demokraattiedustajien mielestä päivän kuulumiset ovat onnistuneesti luoneet pohjaa virkasyytetutkinnnan etenemisille.

Vaikka keskiviikkona kuulluilla William Taylorilla ja George Kentillä ei ole ollut suoraa yhteyttä Trumpin kanssa aiheesta, niin he ovat voineet antaa runsaasti ensikäden tietoja tutkintaan johtaneista tapahtumista.

Demokraatit saivat myös uutta tietoa Trumpin puhelusta Gordon Sondlandin kanssa. Puhelua todistanutta avustajaa kuultaneen perjantaina.

Yksi CNN: haastattelema avustaja myönsi, että Ukraina-kuuleminen on ollut sekavaa etenkin niille, jotka eivät aiemmin ole perehtyneet aiheeseen.

– Tämä ei ole yhtä selkeä tapaus kuin (Bill) Clintonin erottamistutkinnassa. Jos asioiden oli odotettu selkenevän tänään katsojille kotona, niin aivan 100-prosenttisesti ei onnistuttu, tunnusti avustaja.

Julkiset kuulemiset jatkuvat perjantaina, jolloin valiokunnan eteen tulee aiemmin Ukrainan-lähettiläänä toiminut Marie Jovanovitch.