Julma rikos kuohuttaa Britanniaa: Kaksi lapsistaan murhannut pariskunta paljastui sisaruksiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Julma rikos kuohuttaa Britanniaa: Kaksi lapsistaan murhannut pariskunta paljastui sisaruksiksi

Kuusilapsisen perheen vanhemmat yrittivät surmata kaikki lapsensa. Heidät tuomittiin elinkautisiin kahdesta murhasta.

Sheffieldissä asuneet 39-vuotias mies ja 35-vuotias nainen tuomittiin tiistaina elinkautisiin vankeusrangaistuksiin kahden lapsensa murhista.­

12.11.2019 23:21

Sheffieldissä asuneet 35-vuotias nainen ja 39-vuotias mies tuomittiin tiistaina elinkautisiin vankeusrangaistuksiin kahden lapsensa murhista.

Pariskunnalla oli yhteensä kuusi lasta. He olivat suunnitelleet myös neljän muun lapsensa surmaamista. Surmamotiiviksi he kertoivat pelkonsa siitä, että lapset otetaan huostaan.

Britanniaa järkyttäneessä murhatapauksessa kuohutti lisäksi tieto, että lasten vanhemmat olivat keskenään sisaruksia.

Kaksi perheen lapsista, 13- ja 14-vuotiaat pojat löydettiin kuristettuina toukokuun lopulla Shiregreenin alueella Sheffieldissä. Myös poikien nuorempi sisarus oli yritetty hukuttaa kylpyammeeseen.

Ennen tekoja olivat vanhemmat antaneet väkisin lääkkeitä myrkyttämistarkoituksessa neljälle vanhimmalle lapselle. Syyttäjän mukaan äiti oli soittanut poliiseille sen jälkeen, kun kaksi pojista oli kuristettu. Eloon jääneet neljä lasta ovat alle 13-vuotiaita, nuorimmat kaksi alle kolmivuotiaita.

Äiti oli ennen surmia lähettänyt ystävälleen tekstiviestin, jossa kertoi olevansa epätoivoinen ja jopa harkitsevan ”joukkomurhaa”.

– Rakastan liikaa lapsiani surmatakseni heidät. Mutta samasta syystä en voi sallia heidän päätyvän huostaan, äiti tekstasi.

Syyttäjän mukaan perheen äiti ja isä ovat sisaruspuolia. Heillä on sama äiti.

Syyttäjä kertoi, että naapurusto oli luullut äidin olevan yksinhuoltaja, jota hänen veljensä auttoi.

– Tosiasiassa heillä oli muiden tietämättä seksisuhde, ja mies oli kaikkien kuuden lapsen isä, syyttäjä Kama Melly kertoi Guardianin mukaan.

– Lapset itse uskoivat, ja sanoivat myös poliiseille, että heidän isänsä olisi kuollut toisessa maailmansodassa.

Oikeudessa tuli ilmi, että lasten äiti oli varttunut kotona, jossa oli joutunut henkisen, fyysisen ja seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi ja päätynyt huostaan otetuksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?