Napoleon-dosentin naisystävän keskivartalo löytyi Suomenlahden läheltä – epäilty murhatalo on monille suomalaisille turisteille tuttu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Napoleon-dosentin naisystävän keskivartalo löytyi Suomenlahden läheltä – epäilty murhatalo on monille suomalaisille turisteille tuttu

Julkaistu: 12.11.2019 12:34

Anastasija Jeshtshenkon, 24, keskivartalo on löytynyt läheltä Suomenlahtea toisesta joesta, jonne ruumiskassi oli ilmeisesti ajautunut virran mukana Pietarin keskustasta.

Venäjän mediatietojen mukaan dosentti Oleg Sokolovin entisen oppilaan ja naisystävän ruumiin keskivartalo on löytynyt Pietarissa.

Sokolovin epäillään ampuneen Anastasija Jeshtshenkon torstaina, minkä jälkeen hän oli paloitellut ruumiin ja heittänyt ruumiinosia useissa eri paketeissa Moika-jokeen.

Keskivartalo ei löytynyt kuitenkaan Moikasta, vaan kauempaa läheltä Suomenlahtea.

– Jäänteet löytyivät Jekateringofka-joesta. Ohikulkija havaitsi ne, Venäjän tutkintakomitean edustaja ilmoitti uutistoimisto Interfaxille.

– Joesta löytyi uhrin keskiruumis, tutkintalähde tarkensi Tassille.

Rosbalt-uutistoimiston mukaan ruumissäkki on todennäköisesti kulkeutunut löytöpaikkaan virran mukana.

– Ruumiin osa löydettiin talon numero 4 kohdalta Gapsalskaja ulitsan läheltä. Ilmeisesti virta on vienyt sen Moikalta Jekateringofka-joelle asti, tutkintalähde sanoi Rosbaltille.

Arvostetun Napoleon-tutkijan maineessa ollut Oleg Sokolov vangittiin maanantaina kahdeksi kuukaudeksi. Hän on alustavissa kuulusteluissa myöntänyt naisystävänsä surman ja kertonut katuvansa tapahtunutta.

Entisen oppilaansa ja naisystävänsä murhasta epäilty dosentti Sokolov määrättiin maanantaina vangittavaksi tutkimusten ajaksi. Oikeudenkäynti häntä vastaan alkanee tammikuussa, kun tutkintavankeus päättyy.

Sokolov yritti hävittää ruumiinosat heittämällä ne pikku hiljaa Moika-jokeen aivan oman kotitalonsa edustalla.

Anastasija Jeshtshenko osallistui Sokolovin kanssa tilaisuuksiin, jossa he molemmat pukeutuivat ranskalaiseen 1800-luvun tyyliin Napoleonin aikaa jäljitellen:

Sokolov asui talossa numero 82 Moikan rantakadulla yhdessä Jeshthsenkon kanssa 80-neliöisessä asunnossa, jossa surman kerrotaan tapahtuneen. Talo on tuttu myös monille suomalaisille turisteille sen alakerrassa sijaitsevasta dostojevskilaisittain nimetystä Idiot-ravintolasta.

Sokolovin toimet tallentuivat useille eri valvontakameroiden videoille. Yhdessä näkyy, kuinka Sokoloviksi uskottu mies tulee kotitalonsa luota, kävelee rantatien yli joen varteen ja heittää pari pussia veteen.

Toisella videolla näkyy, kuinka Sokoloviksi epäilty mies tulee talonsa luota painavan kassin kanssa, odottaa satunnaisten ohikulkijoiden menevän pois paikalta ja heittää sitten raskaan kantamuksensa jokeen.

Sokolovin asunnosta löytyi naisen irtileikattu pää ja joitakin muitakin ruuminosia, joista hän ei ollut ehtinyt hankkiutua eroon. Sokolov jäi kiinni yrittäessään upottaa naisen käsiä repussa, joka ei uponnutkaan suunnitellusti ja Sokolov itse joutui Moika-jokeen veden varaan.

Venäjällä on julkaistu myös video, jossa Sokolov tapaa vankien kohtelua tarkkailevan komission jäsenen tutkintavankilassa. Sokolovin luona käytiin tarkastuskäynnillä sen jälkeen, kun heräsi epäily, että hänen sellitoverinsa voisivat kohdella häntä kaltoin.

– Minulla on pyyntö. En pysty lukemaan, minä tarvitsen silmälasini, Sokolov sanoo videolla.

– En voi lukea ilman silmälasejani. Tarvitsen kirjallisuutta. Olen tiedemies ja tulen hulluksi. En voi olla muuten tai tulen hulluksi. Pyydän, että minun annettaisiin jatkaa työtäni täällä, Sokolov toistelee.

Sokolovin mukaan hänellä ei ole valittamista vankilan kohtelun suhteen eikä kukaan ole kohdellut häntä väkivaltaisesti.

– Ruoka on sellaista kuin vankilassa on. Se eroaa hieman Pariisin ravintoloista, mutta on periaatteessa ihan hyvää, Sokolov sanoo.

Sokolov kävi tiedemiehen urallaan usein Ranskassa, sillä hän oli perehtynyt erityisesti Ranskan keisarin Napoleon I:n historiaan ja tämän Venäjän-sotaretkeen 1812.