”Ethän ole sarjamurhaaja, ethän?” kysyi 20-vuotias Sarah ennen kuolemaansa – syyttäjät: mies oli juuri sitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Ethän ole sarjamurhaaja, ethän?” kysyi 20-vuotias Sarah ennen kuolemaansa – syyttäjät: mies oli juuri sitä

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.11. 11:04

Poliisi on kiitellyt uhrin omaisia siitä, että nämä johdattivat virkavallan sarjamurhaajaksi epäillyn miehen jäljille.

– Ethän ole sarjamurhaaja, ethän? kysyi 20-vuotias Sarah Butler mieheltä, jonka kanssa hänen oli määrä harrastaa 500 dollarista seksiä.

Nyt syyttäjät sanovat, että mies, Khalil Wheeler-Weaver, 23, oli juuri sitä – sarjamurhaaja. Miestä syytetään kolmen nuoren naisen murhasta ja neljännen naisen murhan yrityksestä. Epäillyt rikokset tapahtuivat syksyllä 2016 New Jerseyssä.

Viranomaisten mukaan Butler oli miehen viimeisin uhri, The Washington Post uutisoi. Kaksikko oli tavannut toisensa sosiaalisessa mediassa, Tagged-sovelluksessa.

Syyttäjien mukaan Wheeler-Weaver oli lukenut netistä tietoa siitä, kuinka kehittää itse vahvoja huumausaineita, joilla ihmisen saisi tajuttomaksi. Hän oli myös etsinyt tietoa siitä, miten tappaa ihminen kotimyrkyillä kuten valkaisuaineella ja ammoniakilla ja, kuinka poistaa nettiin jääneitä todisteita, North Jersey -lehti kertoo.

Wheeler-Weaverin ensimmäinen uhri oli syyttäjien mukaan elokuun lopussa 2016 kuollut 19-vuotias Robin West. Nuori nainen työskenteli prostituoituna. Hänen ruumiinsa löydettiin syyskuussa hylätystä rakennuksesta, joka oli sytytetty tuleen.

Syyttäjien mukaan toisen uhrin, kodittomuudesta ja mielenterveysongelmista kärsineen Joanne Brownen, 33, ruumis löytyi tyhjänä olleesta talosta joulukuussa 2016.

Vain hieman ennen kuin Wheeler-Weaver oli surmannut Butlerin, mies oli yrittänyt syyttäjien mukaan surmata neljännen naisen. Nainen oli kuitenkin herännyt auton takapenkiltä ilmastointiteippiä kasvoillaan ja tuntenut, kuinka häntä tukehdutettiin, NJ.com uutisoi. Nainen onnistui kuitenkin pakenemaan tilanteesta.

Nainen ilmoitti tapauksesta poliiseille, mutta miehen kiinnijäämisessä auttoivat lopulta Butlerin perhe ja ystävät. Nuoren naisen läheiset loivat valeprofiilin samalle sivustolle, jossa Butler oli jutellut surmaajansa kanssa. Kun profiili kiinnitti Wheeler-Weaverin huomion, miehen kanssa sovittiin tapaaminen. Paikalle saapuivat poliisit ja ottivat epäillyn murhaajan kiinni.