Max, 10, heitti pullopostin Atlantin valtamereen – 9 vuotta myöhemmin hän sai yllättävän yhteydenoton: ”Olet kasvanut paljon” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Max, 10, heitti pullopostin Atlantin valtamereen – 9 vuotta myöhemmin hän sai yllättävän yhteydenoton: ”Olet kasvanut paljon”

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.11. 9:41

Pulloposti löysi tiensä Ranskaan.

Elokuussa 2010 10-vuotias yhdysvaltalaispoika Max Vredenburgh heitti Atlantin valtamereen pullon, jonka sisälle oli laittanut lyhyen viestin ja osoitteensa, toivoen, että hänelle joku päivä vastattaisiin. Vredenburghin piti odottaa yhdeksän vuotta, mutta nyt kirjeeseen on vastattu – Ranskasta, CNN uutisoi.

Vredenburgh kertoo unohtaneensa vuosien varrella lähettämänsä pullopostin. Tänä syksynä hän sai siitä kuitenkin muistutuksen, kun hänen isänsä lähetti kuvan kirjeestä ja vastauksesta.

– Olen 10-vuotias, tykkään omenoista, tykkään rannasta, lempivärini on sininen, pidän eläimistä, pidän autoista ja pidän ulkoavaruudesta. Ole kiltti ja kirjoita takaisin, Vredenburgh oli kirjoittanut.

Kuvituskuva

Vredenburghille vastasi G. Dubois, joka lyhyessä kirjeessään kertoi, että kirjeen sisältänyt pullo löytyi Contisin ja Mimizanin välillä sijaitsevalta rannalta Lounais-Ranskassa.

– Päiväyksesi mukaan, 21. elokuuta 2009, on kestänyt yhdeksän vuotta kulkea se 6 000 kilometriä, jotka meitä erottavat. Olet kasvanut paljon sinä aikana: 10-vuotiaasta 19-vuotiaaksi.

Vredenburghin Twitter-päivitys pullopostista on levinnyt laajalle, keräten yli puoli miljoonaa tykkäystä ja yli 134 200 uudelleentwiittausta. Opiskelijanuorukainen iloitsee siitä, että kirje ylipäätään päätyi toiselle puolelle Atlantin valtamerta ja, että siihen vieläpä vastattiin.

– Tällaista ei tule tapahtumaan loppuelämäni aikana.

Pulloposteja löytyy rannoilta satunnaisesti. Viime elokuussa uutisoitiin alaskalaisesta Tyler Ivanoffista, joka löysi kesäkuussa 1969 matkaan laitetun pullon. Pullon sisältä löytyi venäjänkielinen kirje, jonka oli kirjoittanut Sulak-laivan kapteeni Anatoli Botsanenko.

Kun 86-vuotias kapteeni Botsanenko sai tiedon löydöstä, hän purskahti ilon kyyneliin.

– Kirje näyttää minun käsin kirjoittamaltani, hän kertoi Rossija 1 -kanavalle.

Maailman vanhin pulloposti löytyi Australiasta viime vuoden maaliskuussa. Tuolloin Perthissä asunut Tonya Illman löysi Wedgen saaren pohjoisosassa rannalta vanhan pullon, jonka sisältä löytyi narulla sidottu viesti. Pulloposti oli lähetetty kesäkuussa 1886.