Hillary Clinton haukkuu kovin sanoin Britannian hallitusta Venäjä-raportin salaamisesta – ”Keitä he luulevat olevansa?” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hillary Clinton haukkuu kovin sanoin Britannian hallitusta Venäjä-raportin salaamisesta – ”Keitä he luulevat olevansa?”

Hillary Clinton sohaisi Eurooppaan.

Hillary Clinton sohaisi Eurooppaan.

Julkaistu: 12.11.2019 0:53

Clinton ei hyväksy Britannian hallituksen ratkaisua pitää Venäjän vaikuttamisyrityksiä tutkinut raportti salassa vaalien yli.

Britannia julkistaa raportin Venäjän mahdollisista vaikutusyrityksistä vuoden 2016 EU-eroäänestykseen vasta tulevien parlamenttivaalien jälkeen.

Britanniassa on määrä järjestää ennenaikaiset vaalit 12. joulukuuta.

Raportin on laatinut parlamentin tiedustelu- ja turvallisuusvaliokunta, jonka puheenjohtajan mukaan raportti ehdittäisiin aivan hyvin julkaista jo ennen vaaleja.

Nyt asiaan oman mielipiteensä on ilmaissut myös Hillary Clinton. Hänen mielestään raportin pimittäminen vaalien yli on häpeällistä.

– On uskomattoman yllättävää ja hyväksymätöntä, että hallituksella on valmiina raportti Venäjän vaikuttamisyrityksistä, mutta sitä ei julkaista, Clinton jyrisi Guardianille.

Edellisissä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa toiseksi jäänyt Clinton, 72, antoi kovaa raippaa brittihallitukselle.

– Keitä he oikein luulevat olevansa pimittäessään tällaista tietoa yleisöltä, varsinkin juuri ennen vaaleja?

– Minäpä kerron: he luulevat olevansa kaikkivoipaisia, vahvoja miehiä, joiden pitäisi mielestään olla vallassa, Clinton sanoi.

Britannian pääministerin kanslian mukaan raportin käsittelyaika ja viive sen julkistuksessa on normaalin pituinen.

Raportin arvioidaan muun muassa selvittäneen epäilyjä venäläisen rahan virtaamisesta Britannian politiikkaan EU-kansanäänestyksen alla.