Ranskan kulttuuriministeriön virkamies antoi sadoille työhaastatteluun tulleille naisille salaa nesteenpoistolääkettä nähdäkseen, kun he virtsaavat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ranskan kulttuuriministeriön virkamies antoi sadoille työhaastatteluun tulleille naisille salaa nesteenpoistolääkettä nähdäkseen, kun he virtsaavat

Virkamies piti tapahtumista Excel-taulukkoa.

Juomaan sekoitetut nesteenpoistolääkkeet saivat aikaan voimakkaan pissahädän.

9.11.2019 4:32

Ranskalainen sanomalehti Libération on uutisoinut Ranskan kulttuuriministeriön virkamiehen omituisista puuhista. Englanniksi asiasta kertoo muun muassa BBC.

Libérationin mukaan Ranskan kulttuuriministeriön henkilöstöjohtajaa epäillään siitä, että hän on antanut useille naisille virtsaneritystä lisäävää nesteenpoistolääkettä saadakseen naiset virtsaamaan edessään. Miestä epäillään yli 200 naisen saalistamisesta, kertoo AFP. Suurin osa heistä on ollut työnhakijoita vuosien 2009 ja 2018 välillä.

Libérationin mukaan viisi naista oli kertonut hyvin samankaltaisista tapahtumista. Heille oli tarjottu kulttuuriministeriön työhaastattelussa teetä tai kahvia, minkä jälkeen virkamies oli vienyt heidät pitkälle, jopa yli kolmituntiselle kävelylle ministeriön lähistölle.

Nesteenpoistolääkkeen alkaessa vaikuttaa mies kuljetti työnhakijat kauas esimerkiksi museoista tai kahviloista, joissa olisi voinut käydä vessassa.

Kun naisille oli sitten tullut voimakas pissahätä, mies oli vienyt heidät Seine-joen rannalle sillan alle ja tarjonnut takkiaan näkösuojaksi siksi aikaa, että naiset saisivat virtsattua. Naisten mielestä tilanne oli ollut nöyryyttävä.

Yksi kertoi kieltäytyneensä virtsaamasta Seinen rannalla. Hän kertoi Libérationille saaneensa virtsatietulehduksen ja viettäneensä sen vuoksi neljä päivää sairaalassa.

Vielä entistäkin oudomman tapauksesta tekee se, että virkamies oli pitänyt Excel-taulukkoa tapahtumien kulusta. Taulukosta kävi ilmi muun muassa se, milloin naiset olivat saaneet nesteenpoistolääkettä ja miten he reagoivat siihen.

Excel-tiedosto oli nimetty sanalla ”expériences” eli suomeksi ”elämykset” tai ”kokemukset”.

Vyyhti alkoi lopulta purkautua, kun eräs nainen huomasi virkamiehen valokuvaavan hänen jalkojaan työpöydän alitse. Nainen ilmoitti asiasta miehen esimiehille, ja myöhemmin selvisi, että samoin oli tehty lukuisille muillekin naisille. Ministeriö raportoi asiasta poliisille, ja poliisi löysikin miehen tietokoneelta tietoja ja kuvia uhreista. Mies sai potkut vuodenvaihteessa.

AFP:n lähteen mukaan miestä epäillään muun muassa seksuaalirikoksista, viranomaisaseman väärinkäytöstä, yksityisyyden loukkaamisesta ja huumausainerikoksista.

Suomessa asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomien mukaan epäilty on ollut pidätettynä lokakuun lopulta lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?