Erikoinen perhedraama jatkuu Yhdysvalloissa: Vanhemmat väittävät adoptiotytärtään aikuiseksi sosiopaatiksi – tyttö vakuutti viattomuuttaan Dr. Philille

Julkaistu:

Yhdysvaltalaismediassa on seurattu erikoista oikeussotkua.
Yhdysvalloissa esillä ollut perhedraama, jossa vanhemmat syyttävät adoptiotytärtään aikuiseksi sosiopaatiksi, sai uusia kierroksia, kun tytär vastasi syytöksiin tv-haastattelussa, BBC uutisoi. Tapausta on määrä puida oikeudessa ensi vuoden alussa, sillä vanhempia syytetään tyttärensä heitteillejätöstä.

Ukrainasta alunperin kotoisin oleva Natalia Grace Barnett kiisti Dr Phil -keskusteluohjelmassa olevansa aikuinen tai suunnitelleensa adoptioperheensä murhaamista.

– Olen 16, Natalia Barnett sanoi torstaina esitetyssä haastattelussa.

– Olin kuusivuotias, kun tulin Yhdysvaltoihin. Tiedän vain, että perhe tuli tapaamaan minua ja jonkin ajan kuluttua he adoptoivat minut.
Kohun keskellä olevat tapahtumat saivat alkunsa vuosia sitten. Barnett kertoi saapuneensa Yhdysvaltoihin kuusivuotiaana, minkä jälkeen hän asui usean perheen luona ennen kuin Kristine ja Michael Barnett adoptoivat hänet vuonna 2010. USA Todayn mukaan Barnettit uskoivat adoptoivansa tytön, joka sairasti harvinaista luuston kasvuhäiriötä, minkä takia hän oli syntymästään asti ollut lyhytkasvuinen.

Barnettien mukaan he kuitenkin nopeasti alkoivat uskoa, että tyttö ei ollut alaikäinen vaan parikymppinen nainen. Kristine Barnett on väittänyt aiemmin haastattelussa, että adoptiotytär olisi uhannut surmata perheen ja yritti myrkyttää adoptioäitinsä kahvin.
Natalia Barnett kiisti, että oli pyrkinyt vahingoittamaan tai tappamaan Barnettien perhettä. Hän sanoi, että kerran oli tapahtunut väärinkäsitys siivouksen aikana hänen adoptioäitinsä kanssa ja hän oli mennyt adoptiovanhempiensa huoneeseen yöllä vain, kun hän näki painajaista. Sen sijaan hän myönsi tiedon siitä, että oli satuttanut aiemman adoptioperheen lasta.

– Yksi perheen pojista, minä ja hän olimme todella läheisiä, joten melkein painimme, mutta päädyin laskeutumaan väärin hänen kädelleen, joten perheen äiti luuli, että yritin murtaa pojan kättä.


Barnettit vaihtoivat vuonna 2012 Natalia-tyttärensä syntymävuodeksi vuoden 2003 sijaan 1989. Tänä vuonna hän siis virallisten asiakirjojen mukaan täytti 30. Vuonna 2013 Barnettit muuttivat ilman Nataliaa Kanadaan. Tyttö jäi yksin asumaan Yhdysvaltoihin, Indianan Lafayetteen vuodeksi ennen kuin hän kertoi poliisille joutuneensa vanhempiensa hylkäämäksi. Oikeusjuttu liittyy tytön hylkäämiseen.

Kristine ja tämän nykyinen ex-puoliso Michael Barnett tai heidän asianajajansa eivät oikeuden päätöksen mukaan saa julkisuudessa antaa tapauksesta negatiivisia tai alentavia kommentteja. Kielto koskee myös syyttäjiä ja perjantaina kielto ulotettiin koskemaan Natalia Barnettia.

Barnettit ovat kiistäneet syyllistyneensä lapsen heitteillejättöön. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa 28. tammikuuta.

Natalia Barnett asuu uudessa perheessä. Hänen uudet adoptiovanhempansa uskovat, että hän on 16-vuotias.