Etelä-Koreassa kymmenet tuhannet elävät viettävät omia hautajaisiaan – ruumisarkussa elämään löytyy uusi näkökulma - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Etelä-Koreassa kymmenet tuhannet elävät viettävät omia hautajaisiaan – ruumisarkussa elämään löytyy uusi näkökulma

Kymmenet ihmiset istuivat viime viikolla ruumisarkuissa omassa hautajaisseremoniassaan Etelä-Korean Seoulissa.

Kymmenet ihmiset istuivat viime viikolla ruumisarkuissa omassa hautajaisseremoniassaan Etelä-Korean Seoulissa.

Julkaistu: 7.11.2019 23:43

Eteläkorealainen yritys tarjoaa hautajaisia – mutta vain eläville.

Yli 25 000 ihmistä on osallistunut vuodesta 2012 alkaen valtaviin ”elävien hautajaisiin” Hyowonin hyvinvointikeskuksessa Etelä-Koreassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Keskuksen tarkoituksena on auttaa ihmisiä parantamaan elämänlaatuaan simuloimalla heidän hautajaisiaan.

– Kun tulet tietoiseksi kuolemasta ja koet sen, otat uuden lähestymistavan elämään, kertoi 75-vuotias Cho Jae-hee, joka osallistui hiljattain hautajaisiinsa hyvinvointikeskuksen tapahtumassa.

Samalla kertaa tapahtumaan otti osaa kymmeniä ihmisiä teini-ikäisistä eläkeläisiin. Tapahtumassa pukeuduttiin käärinliinoihin, otettiin hautajaiskuvia, kirjoitettiin viimeiset testamentit ja maattiin suljetussa ruumisarkussa kymmenen minuuttia.

Hautajaisten osallistuja otatti itsestään valokuvan osana hautajaistapahtumaa.

Hautajaisten osallistuja otatti itsestään valokuvan osana hautajaistapahtumaa.

Yliopisto-opiskelija Choi Jin-kyu kertoi, että arkussa oleminen auttoi häntä ymmärtämään, että hän piti muita ihmisiä kilpailijoinaan liian usein.

– Kun olin arkussa, ihmettelin, mitä hyötyä siitä on, 28-vuotias opiskelija mietti.

Hän oli myös päättänyt valmistuttuaan perustaa oman yrityksen sen sijaan, että yrittäisi pärjätä erittäin kilpailluilla työmarkkinoilla.

Reuters kirjoittaa, että monilla nuorilla eteläkorealaisilla on korkeat toiveet koulutuksesta ja työllisyydestä, mutta unelmia heikentävät talouden jäähtyminen ja kasvava työttömyys. Vuonna 2017 Etelä-Koreassa itsemurhia tehtiin 20,2 per 100 000 asukasta, mikä on lähes kaksinkertainen määrä maailman keskiarvoon verrattuna. Suomessa tehdään vuosittain 13 itsemurhaa sataa tuhatta asukasta kohti.

Guardianin mukaan itsemurha on neljänneksi yleisin kuolinsyy Etelä-Koreassa.

Hautajaisia järjestetään, jotta ihmiset oppisivat arvostamaan elämäänsä.

Hautajaisia järjestetään, jotta ihmiset oppisivat arvostamaan elämäänsä.

Hautausyritys Hyowonin johtaja Jeong Yong-mun kertoi Reutersille, että yritys haluaa tarjota elävien hautajaisia auttaakseen ihmisiä arvioimaan elämäänsä uudelleen ja etsimään anteeksiantoa ja sovintoa perheensä ja ystäviensä kanssa.

Yong-mun kertoi sydämensä lämpenevän aina, kun hän näkee sovinnon tekevän perheen. Häntä kuitenkin harmittaa se, että sovinnon tekemistä odotetaan usein niin kauan.

– Meillä ei ole ikuisesti aikaa. Siksi tämä kokemus on mielestäni niin tärkeä – voimme pyytää anteeksi ja sopia aikaisemmin ja elää sitten loppuelämämme onnellisina.

Hyvinvointikeskuksessa on hänen mukaansa myös estetty itsemurhaa harkitsevia toteuttamasta suunnitelmiaan.

– Haluan kertoa ihmisille, että heillä on merkitystä ja että joku muu olisi hyvin surullinen, jos he olisivat poissa.

– Onni on tässä ja nyt, Yong-mun sanoi.

Tuoreimmat osastosta