Turisti katosi uintiretkellä paratiisisaarella – pelkkä käsi löytyi hain vatsasta

Julkaistu:

DNA-testit valmistuvat parhaillaan, mutta vaimo on jo ehtinyt tunnistaa miehensä vihkisormuksesta.
Brittipariskunnan loma muuttui kamalalla tavalla viikonloppuna Réunionin saarella Intian valtamerellä, kun 44-vuotias aviomies katosi.

Pariskunta vietti lomaviikkoa paratiisisaarella 800 kilometriä Madagaskarista itään. Mies lähti lauantaina uintiretkelle laguunille, eikä koskaan palannut takaisin, viranomaiset kertovat Daily Mailille.

– Kun mies ei palannut, vaimo hälytti apua ja täysi etsintä laivojen ja helikopterien kera käynnistettiin. Sukeltajat etsivät kadonnutta miestä ympäri koralliriuttaa. Maalla etsintään osallistuivat vainukoirat. Surullista kyllä, miestä ei löydetty, paikallinen viranomainen kertoo lehdelle.


Samalla viikolla alueella tapettiin kolmimetrinen tiikerihai, jonka oli nähty uivan lähellä turistirantoja. Sen pelättiin uhkaavan turisteja.

Ruumiinavauksessa löydettiin muun muassa miehen käsi. DNA-testien tulokset eivät ole vielä valmiit, mutta vaimo tunnisti vasemman käden vihkisormuksesta, että mies oli löytynyt.

Tapauksesta ei kuitenkaan tiedetä varmuudella, hyökkäsikö hai hänen kimppuunsa. Mies saattoi myös hukkua uintireissullaan, jonka jälkeen hai sieppasi ruumiin. Perhe kuvaili viranomaisille miestä ”vahvaksi uimariksi”.

Intian valtameren ”haikriisi”

Réunionin saarella on ollut toistuvia haiden hyökkäyksiä, ja uimapaikat ovat tästä syystä hyvin valvottuja. Vuodesta 2011 lähtien haiden hyökkäykset ovat vaatineet 11 kuolonuhria.


Paikalliset viranomaiset ovat yrittäneet jatkuvasti järjestää kampanjoita, joilla ongelmaa yritetään suitsia. Monilla rannoilla on uinti- ja surffauskielto, mutta se ei välttämättä turisteja pysäytä.

Réunion on Ranskan merentakainen hallintoalue ja departementti.