Kuolemanrekan tutkimuksissa kahdeksan uutta kiinniottoa

rac

Julkaistu:

Vietnam
Vietnamin poliisi on ottanut kiinni kahdeksan epäiltyä lisää 39 ihmishenkeä vaatineen ihmissalakuljetustapauksen yhteydessä.
Vietnamilaismedian mukaan epäillyt otettiin kiinni Nghe Anin maakunnassa, josta monien uhrien uskotaan olleen kotoisin.

Viime viikolla Vietnamissa otettiin kiinni kaksi ihmistä, joiden epäillään olleen mukana salakuljetuksen järjestämisessä.

Salakuljetut ihmiset löytyivät kuolleina pari viikkoa sitten Britanniaan ajetusta kylmäkuljetusrekasta. Tutkimusten alkuvaiheessa uhrien uskottiin olleen kiinalaisia, mutta monet vietnamilaiset perheet ilmoittivat epäilevänsä, että heidän omaisiaan voi olla kuolleiden joukossa.


Vietnamin virallinen uutistoimisto VNA vahvisti asian ja kertoi, että epäiltyjen uskotaan osallistuneen ihmissalakuljetuksen järjestämiseen.

Keskisessä Vietnamissa toimii useita salakuljetusrinkejä, koska monet pyrkivät muuttamaan sieltä ulkomaille töihin tienaamaan rahaa. Monet pyrkivät Britanniaan ja päätyvät siellä töihin kannabisfarmeille ja kynsistudioihin.

Rekkaa kuljettanut 25-vuotias pohjoisirlantilainen mies on saanut syytteet 39:stä taposta sekä rahanpesusta ja laittoman maahantulon järjestämisestä.