Malissa ainakin 53 sotilasta on kuollut mahdollisessa terrori-iskussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Malissa ainakin 53 sotilasta on kuollut mahdollisessa terrori-iskussa

Julkaistu: 2.11.2019 3:34, Päivitetty 2.11.2019 5:52

Maan viestintäministerin mukaan tapahtumapaikalta olisi löytynyt jopa 54 ruumista.

Länsi-Afrikan Malissa ainakin 53 sotilasta on kuollut sotilaiden miehittämään vartioasemaan kohdistuneessa iskussa, kertoo maan hallinto.

Maan viestintäministeri Yaya Sangare kertoi Twitterissä, että alueelle lähetetyt lisäjoukot olisivat löytäneet tapahtumapaikalta jopa 54 ruumista. Näistä yksi on hänen mukaansa siviili ja loput sotilaita.

– Tilanne on hallinnassa. Etsintä ja toimet ruumiiden tunnistamiseksi jatkuvat, Sangare lisäsi.

Isku tapahtui Menakan alueella sijaitsevassa Indelimanessa maan koillisosassa. Tapahtumapaikka on lähellä Malin ja Nigerin rajaa.

Sangaren mukaan vartioasemalta löytyi myös kymmenen iskusta hengissä selviytynyttä ihmistä, jotka ovat kuitenkin saaneet merkittäviä vammoja.

Malin hallinto tuomitsi aiemmin "terroristi-iskun" ja kertoi lukuisten ihmisten olevan kuolleena tai haavoittuneena. Tarkkaa uhrilukua ei vielä tuolloin kuitenkaan kerrottu.

– Lisäjoukkoja on lähetetty alueelle sen varmistamiseksi ja hyökkääjien kiinni saamiseksi, hallinto kertoi tiedotteessa,

Yksikään taho ei ole ilmoittanut olevansa iskun taustalla. Perjantainen isku on yksi viime aikojen tuhoisimpia Malin armeijaan kohdistuneita iskuja.

Perjantaista iskua edelsi kaksi jihadisti-iskua, jotka tappoivat 40 sotilasta noin kuukausi sitten lähellä Malin ja Burkina Fason välistä rajaa. Useiden lähteiden mukaan kerrottu uhriluku ei vastaisi todellisuutta ja on oikeaa lukemaa alhaisempi. Kuukauden takainen isku johti mielenilmauksiin maan pääkaupungissa Bamakossa sijaitsevan sotilasleirin ulkopuolella.

Malin pohjoisosat päätyivät al-Qaidaan yhdistettyjen jihadistien hallintaan sen jälkeen, kun Malin armeija epäonnistui tukahduttamaan alueella syttyneen kapinan vuonna 2012. Jihadisteja vastaan aloitettiin Ranskan johtama sotilaskampanja, jonka avulla jihadistijoukot saatiin vetäytymään alueelta vuotta myöhemmin.

Kerran kukistetut jihadistit ovat kuitenkin keränneet voimiaan ja ovat nyt laajentaneet iskujaan myös maan keski- ja eteläosiin.

Väkivaltaisuudet ovat myös läikkyneet Burkina Fason ja Nigerin puolelle.