Poliisi: Rekkakontista löytyneet 39 kuollutta olivat Vietnamin kansalaisia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi: Rekkakontista löytyneet 39 kuollutta olivat Vietnamin kansalaisia

Julkaistu: 1.11. 22:47

Alun perin uhrien epäiltiin olevan kiinalaisia.

Britanniassa Essexin poliisi tiedottaa, että viime viikolla rekasta kuolleina löydetyt 39 ihmistä olivat todennäköisesti Vietnamin kansalaisia.

– Olemme suorassa yhteydessä lukuisien perheiden kanssa Vietnamissa ja Britanniassa ja uskomme, että olemme identifioineet perheet joillekin niille uhreille, joiden matka päättyi traagisesti rannikollemme, Tim Smith Essexin poliisista kertoo.

Alun perin poliisi uskoi uhrien olevan kiinalaisia, mutta jo aiemmin kävi ilmi, että ainakin osa uhreista on vietnamilaisia. Uhreista 38 oli aikuisia ja yksi teini-ikäinen. Miehiä oli 31 ja naisia kahdeksan.

Uhrien henkilöllisyyksiä ei julkisteta, sillä todistusaineistoa kerätään useasta maasta, poliisi kertoo. Britannian poliisi tutkii asiaa Vietnamin poliisin kanssa, minkä lisäksi asiaan liittyen on tehty pidätyksiä Irlannissa.

Aiemmin tänään Irlannissa luettiin syytteet 23-vuotiaalle pohjoisirlantilaismiehelle, jota epäillään 39 taposta, ihmissalakuljetuksesta sekä laittomaan maahanmuuttoon sekaantumisesta. Hänen epäillään kuljettaneet rekan Belgian Zeebruggeen, mistä kylmäkontti matkasi Englannin kanaalin yli. Myös rekkaa löytöhetkellä kuljettanutta 25-vuotiasta miestä vastaan on nostettu syytteet tapoista sekä ihmiskaupasta.

Lisäksi poliisi etsii rekkakuolemiin liittyen 34- ja 40-vuotiaita irlantilaisveljeksiä, joiden kuuleminen voi poliisin mukaan olla ratkaisevaa. Heitä etsitään tapoista ja ihmiskaupasta epäiltyinä.