Donald Trump muutti Floridaan – ”Tervemenoa”, julisti kuvernööri - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Donald Trump muutti Floridaan – ”Tervemenoa”, julisti kuvernööri

Donald Trump omistaa Floridassa golfkeskuksen. Se on nyt virallisesti hänen kotinsa.

Julkaistu: 1.11.2019 4:28, Päivitetty 1.11.2019 4:29

– Poliittiset johtajat ovat kohdelleet minua erittäin huonosti, Trump twiittasi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on muuttanut asuinpaikkansa New Yorkista Floridaan. Trump vahvisti asian Twitterissä varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa.

– 1600 Pennsylvania Avenue, Valkoinen talo, on paikka, jota olen oppinut rakastamaan ja jossa pysyn, toivottavasti, seuraavat viisi vuotta, kun teemme taas Amerikasta suuren, mutta perheeni ja minä teemme Floridan Palm Beachista pysyvän kotimme, Trump twiittasi.

– Rakastan New Yorkia ja teen niin aina, mutta valitettavasti, huolimatta siitä, että maksan miljoonia dollareita kaupungin, osavaltion ja paikallisia veroja joka vuosi, sekä kaupungin että osavaltion poliittiset johtajat ovat kohdelleet minua erittäin huonosti.

Trump julkaisi twiittinsä vain vähän sen jälkeen kun New York Times uutisoi presidentin vaihtaneen kaikessa hiljaisuudessa kirjansa New Yorkista Floridaan syyskuussa. Myös presidentin vaimo Melania Trump muutti kirjansa Floridaan.

Lähes koko ikänsä New Yorkissa asuneen Trumpin virallinen asuinpaikka on nyt hänen golfkeskuksensa Mar-a-Lago. Hänen aikaisempi virallinen osoitteensa oli Trump Tower New Yorkissa.

Verotus ja kauna

NBC:n laskujen mukaan Trump on presidenttikaudellaan viettänyt 99 päivää Mar-a-Lagossa ja 20 päivää Trump Towerissa.

New York Timesin lähteen mukaan Trumpin muuttoon oli kaksi syytä: Floridan kevyempi verotus sekä Trumpin katkeruus New Yorkin viranomaisia kohtaan. Trump raivostui, kun New Yorkin piirisyyttäjä Cyrus Vance vaati presidenttiä luovuttamaan veroilmoituksensa.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo reagoi nopeasti New York Timesin uutiseen.

– Tervemenoa. Eipä Trump täällä verojaan maksanut muutenkaan. Olkaa hyvä vaan, Florida, Cuomo kirjoitti Twitterissä.

Trumpin on tarkoitus matkustaa viikonloppuna New Yorkiin seuraamaan vapaaottelutapahtumaa, jossa ottelee myös suomalainen Makwan Amirkhani.