Miljonäärin puoliso Anne-Elisabeth soitti vuosi sitten läheiselleen ja sen jälkeen hänestä ei ole ollut elonmerkkejä – Norjan poliisi yhä täysin ymmällään tapahtuneesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Miljonäärin puoliso Anne-Elisabeth soitti vuosi sitten läheiselleen ja sen jälkeen hänestä ei ole ollut elonmerkkejä – Norjan poliisi yhä täysin ymmällään tapahtuneesta

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi kotoaan Oslon liepeiltä 31. lokakuuta 2018. Hänestä ei ole sen koommin saatu elonmerkkejä.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi kotoaan Oslon liepeiltä 31. lokakuuta 2018. Hänestä ei ole sen koommin saatu elonmerkkejä.

Julkaistu: 30.10.2019 22:56

69-vuotias Anne-Elisabeth Falkevik-Hagen katosi kotoaan Oslon liepeiltä 31. lokakuuta 2018.

Norjalaismiljonääri Tom Hagenin vaimo Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 69, katosi 31. lokakuuta Oslon itäpuolella sijaitsevasta kotitalostaan. Poliisi uskoo, että Hagen siepattiin kotoaan. Nainen on nyt ollut kateissa vuoden, eikä hänestä ole saatu elonmerkkejä.

Poliisi tiedotti Hagenin katoamisesta vasta kymmenen viikkoa myöhemmin, tammikuussa 2019. Samalla poliisi kertoi yhdeksän miljoonan euron lunnasvaatimuksen sisältäneestä kirjeestä, jonka Tom Hagen löysi perheen kotoa. Kirjeessä Hagenin väitettiin olevan elossa, mutta tätä ei ole pystytty vahvistamaan.

Lokakuun puolivälissä poliisi kertoi tavoitteekseen saada tapaus selvitettyä vuoden 2019 loppuun mennessä, mutta poliisi ei ole antanut julkisuuteen lausuntoja, jotka viittaisivat ratkaisun olevan lähellä.

  • Näin Norjan poliisi kertoi tapauksesta tammikuussa:

Norjalaislehti VG uutisoi aiemmin lokakuussa, että poliisi uskoo ajoittaneensa mahdollisen sieppausajankohdan. Poliisitarkastaja Tommy Brøske kertoi tuolloin, että tutkinta on rajattu alkamaan kello 9.14, jolloin Anne-Elisabeth Hagen oli puhelinyhteydessä perheenjäsenen kanssa päättyen ajankohtaan aamupäivällä.

VG:n tietojen mukaan poliisi olettaa mahdollisen rikoksen alkaneen suhteellisen pian kello 9.14 tapahtuneen puhelun jälkeen. Sähkömies Tommy Skansen kertoi nimittäin VG:lle soittaneensa Hagenille kello 9.48, mutta nainen ei vastannut.

Anne-Elisabeth Hagen vastasi viimeisen kerran puhelimeen 31. lokakuuta kello 9.14. Poliisi uskoo, että nainen siepattiin perheen Lørenskogin kodin kylpyhuoneesta.

Anne-Elisabeth Hagen vastasi viimeisen kerran puhelimeen 31. lokakuuta kello 9.14. Poliisi uskoo, että nainen siepattiin perheen Lørenskogin kodin kylpyhuoneesta.

Lehden tietojen mukaan myös useat perheenjäsenet olivat yrittäneet tavoittaa puhelimitse Anne-Elisabeth Hagenia aamupäivällä – turhaan. Yksi heistä oli Tom Hagen, joka oli saapunut toimistolleen tasan kello 9. Hän palasi kotiin kello 13.30 ja löysi lunnaskirjeen. Vaimo oli tuolloin jo kateissa.

Perheen asianajaja Svein Holden kertoi NRK:n ja VG:n mukaan keskiviikkona tiedotustilaisuudessa perheen olleen viimeksi tällä viikolla yhteydessä lunnaita vaativaan tahoon. Vastausta ei kuitenkaan ole kuulunut, sillä Holdenin mukaan sieppaaja on viimeksi ottanut yhteyttä perheeseen 8. heinäkuuta.

– Kulunut vuosi on ollut perheelle ja lähipiirille vaikea. Perhe tahtoo ilmaista olevansa kiitollinen kaikesta saamastaan tuesta, Holden sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Huominen (torstai) on heille vaikea päivä, sillä se merkitsee alkua jo toiselle epätietoisuudessa elettävälle vuodelle. Perhe toivoo, että hän olisi elossa, jatkoi Holden, ja sanoi perheen toivovan saavansa tietää, mitä Anne-Elisabethille on tapahtunut.

– Perhe on valmis menemään pitkälle saadakseen vastauksia, hän sanoi, mutta ei ottanut kantaa siihen, onko perhe maksanut lunnaita.

Dagbladetin mukaan poliisi ei tahtonut kommentoida asianajajan lausuntoja.

Miljonääri Tom Hagenin on uutisoitu maksaneen noin miljoona euroa saadakseen elonmerkin vaimostaan. Perheen asianajaja ei ottanut keskiviikon tiedotustilaisuudessa kantaa siihen, onko perhe maksanut lunnaita.

Miljonääri Tom Hagenin on uutisoitu maksaneen noin miljoona euroa saadakseen elonmerkin vaimostaan. Perheen asianajaja ei ottanut keskiviikon tiedotustilaisuudessa kantaa siihen, onko perhe maksanut lunnaita.

Poliisi on tutkinut teoriaa, jonka mukaan Hagenin kotona tai sen lähistöllä oli useampia henkilöitä katoamisajankohtana. Toistaiseksi tutkinnassa on löydetty vain yhdet tunnistamattomat kengänjäljet. Ne ovat 45-kokoisista Sprox-tennereista.

Poliisin teorian mukaan asunnossa on ollut yksi tai useampi henkilö ja ehkä autokuski odottamassa ulkona valmiina.

Lisäksi poliisi on löytänyt katoamispaikalta nippusiteitä. Nippusiteet on löydetty ilmeisesti läheltä Hagenien kodin kylpyhuonetta, jossa naisen uskotaan olleen sieppauksen tapahtuessa

Elokuussa uutisoitiin, että sieppaaja oli yhteydessä Hagenin perheeseen heinäkuussa, jonka jälkeen Tom Hagen olisi maksanut yli kymmenen miljoonaa Norjan kruunua, eli noin miljoona euroa, saadakseen todisteen vaimonsa elossa olemisesta. Norjalaistiedotusvälineiden mukaan perhe ei kuitenkaan saanut vastausta.

Muutamia viikkoja myöhemmin norjalaislehti VG:lle vuodettiin tietoa Tom Hagenin löytämän kirjeen sisällöstä. VG:n lähteiden mukaan kirjeen lähettäjä oli kirjoittanut, että jollei Tom Hagen maksa vaadittua lunnassummaa, video, jolla Anne-Elisabeth Hagen murhataan, julkaistaisiin internetissä.

– Maksa, tai näe video hänen kuolemastaan, kirjeessä sanottiin lehden mukaan.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi kotoaan Oslon liepeiltä 31. lokakuuta 2018. Hänestä ei ole sen koommin saatu elonmerkkejä. Poliisi sanoi kesäkuussa uskovansa, ettei hän ole enää elossa.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen katosi kotoaan Oslon liepeiltä 31. lokakuuta 2018. Hänestä ei ole sen koommin saatu elonmerkkejä. Poliisi sanoi kesäkuussa uskovansa, ettei hän ole enää elossa.

Poliisi ilmoitti kuitenkin jo kesäkuussa epäilevänsä, että sieppaus lavastettiin henkirikoksen peittelemiseksi. Poliisitarkastaja Brøske sanoi viime perjantaina Dagbladetille, että sieppauksen valmistelut aloitettiin mahdollisesti jo kesän 2018 aikana.

– Vaikka päähypoteesimme on henkirikos, emme voi sulkea pois sitä, että raha olisi ollut yksi motiivi.

Muutamia päiviä myöhemmin norjalaiset tiedotusvälineet kertoivat poliisin saaneen selville uutta tietoa uhkauskirjeestä. Lehden mukaan kirje oli tulostettu printterillä, joka on hankittu Claes Ohlsonilta.

VG uutisoi puolestaan joitain päiviä myöhemmin rikosteknikkojen löytäneen Anne-Elisabeth Hagenin verta. Löytöä ei kuitenkaan pidetty sensaatiomaisena käänteenä tutkinnassa, sillä verijälki löytyi Hagenien kotoa.

Syyskuussa poliisi ilmoitti NRK:n mukaan tutkivansa 20 autoa, jotka on nähty Hagenien talon lähistöllä Lørenskogissa. Lokakuussa poliisi puolestaan keräsi ja tutki tapahtumapaikalla olleiden todistajien DNA-näytteitä.

Aiemmin poliisi on tehnyt tutkimuksia koirien kanssa myös lähiseutujen maastossa ja Langvannetin ja Vesletjernin lammilla.

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan poliisi on joutunut toistuvasti pyytämään lisää rahoitusta tutkimuksia varten.

Tuoreimmat osastosta