21-vuotiasta naista syytetään poikaystävänsä itsemurhasta Bostonissa – piinasi ja kontrolloi kuukausien ajan kymmenillätuhansilla tekstiviesteillä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

21-vuotiasta naista syytetään poikaystävänsä itsemurhasta Bostonissa – piinasi ja kontrolloi kuukausien ajan kymmenillätuhansilla tekstiviesteillä

Syyttäjien mukaan Inyoung You aiheutti poikaystävänsä kuoleman pahoinpitelemällä tätä verbaalisesti, fyysisesti sekä psykologisesti. Nuori nainen oli myös läsnä, kun hänen poikaystävänsä riisti oman henkensä.

29.10.2019 10:30

Nuorta eteläkorealaista naista syytetään poikaystävänsä kuoleman aiheuttamisesta Yhdysvaltain Massachusettsissa, kertoo muun muassa Reuters. Syytteen mukaan Inyoung You, 21, syyllistyi kuolemantuottamukseen pahoinpitelemällä Alexander Urtulaa, 22, verbaalisesti, fyysisesti sekä psykologisesti.

Syyttäjän julkaisemassa lausunnossa kerrotaan, että You käytti kännykkäänsä jäljittääkseen poikaystävänsä liikkeitä. Niin hän teki myös toukokuun 20. päivän aamuna, kun Urtula meni Bostonissa Roxburyn kaupunginosassa sijaitsevaan parkkihalliin.

Youn kerrotaan olleen läsnä, kun Urtula surmasi itsensä hyppäämällä parkkihallin katolta.

You ja Urtula olivat kumpikin yksityisen Boston College -yliopiston opiskelijoita. Urtula riisti henkensä vain muutamaa tuntia ennen kuin hänen oli ollut tarkoitus osallistua omaan valmistujaisseremoniaansa.

Syyttäjien mukaan pari vaihtoi kaikkiaan 75 000 tekstiviestiä Urtulan kuolemaa edeltäneiden kahden kuukauden aikana. Viesteistä 47 000 oli Youn lähettämiä. Niissä hän vaati Urtulaa toistuvasti ”menemään tappamaan itsensä” tai ”menemään kuolemaan”.

– Monet viesteistä osoittavat selvästi voimadynamiikkaa suhteessa, jossa neiti You esitti vaatimuksia ja uhkauksia samalla ymmärtäen, että hänellä oli täydellinen hallinta herra Urtulaan, sekä henkisesti että tunnetasolla, piirisyyttäjä Rachael Rollins sanoi Boston Heraldin mukaan.

Nuori nainen kertoi Urtulalle myös, että hänellä, Urtulan perheellä sekä koko muulla maailmalla olisi parempi olla, jos Urtulaa ei olisi.

Tutkinnassa on käynyt myös ilmi, että You uhkaili itsensä vahingoittamisella pyrkiessään kontrolloimaan poikaystäväänsä. Nainen yritti myös eristää Urtulaa tämän ystävistä ja perheestä.

– Pahoinpitelyistä tuli säännöllisempiä, kovempia ja nöyryyttävämpiä herra Urtulan kuolemaan johtavien päivien ja tuntien kuluessa, syyttäjien lausunnossa kerrotaan.

Syyttäjien mukaan You oli tietoinen Urtulan syvenevästä masennuksesta sekä tämän itsetuhoisista ajatuksista rohkaistessaan tätä riistämään oman henkensä.

Syytetty parhaillaan Etelä-Koreassa

Etelä-Korean kansalaisen Youn kerrotaan olevan parhaillaan kotimaassaan. Viranomaiset ovat varovaisen optimistisia sen suhteen, että hän palaisi vapaaehtoisesti vastaamaan syytteeseen Yhdysvalloissa.

Piirisyyttäjä Rollinsin mukaan Urtulan kuolema on ”traaginen muistutus” kotiväkivallan esiintymisestä yhteiskunnassa sekä sen raskaista seurauksista. Hän muistutti, että kotiväkivalta vaikuttaa yksilöihin kaikkialla yhteisössä riippumatta iästä, taloudellisesta asemasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta, etnisestä taustasta, uskonnosta tai kansalaisuudesta.

Youn ja Urtulan tapaus ei ole täysin ainutlaatuinen, sillä siinä on yhtymäkohtia niin ikään Massachusettsin osavaltiossa vuonna 2014 sattuneeseen tapaukseen. Tuolloin Michelle Carter, 23, sai tuomion kuolemantuottamuksesta liittyen 18-vuotiaan poikaystävänsä Conrad Royn itsemurhaan.

Oikeudessa Carterin katsottiin yllyttäneen Royta tappamaan itsensä. Carter on valittanut tuomiostaan korkeimpaan oikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?