Trump julkaisi kuvan koirasta, joka loukkaantui Isisin johtajan jahdissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump julkaisi kuvan koirasta, joka loukkaantui Isisin johtajan jahdissa

Nimeämätön koira loukkaantui Abu Bakra al-Baghdadin jahdissa.

Nimeämätön koira loukkaantui Abu Bakra al-Baghdadin jahdissa.

Julkaistu: 29.10.2019 1:22

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkaisi maanantaina Twitterissä kuvan koirasta, joka loukkaantui terroristijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin kuolemaan johtaneessa operaatiossa.

Maavoimien Delta-joukkoihin kuuluvan koiran nimi pidetään edelleen salassa.

Al-Baghdadi pakeni yhdysvaltalaisten joukkojen iskua kolmen lapsen kanssa tunneliin. Koska hänen uskottiin pitävän yllään räjähdeliiviä, hänen peräänsä lähetettiin erikoiskoulutettuja koiria. Ne oli varustettu muun muassa videokameroilla, joiden avulla tapahtumia saatettiin seurata.

Al-Baghdadi todella käytti räjähdeliiviä, jonka hän myös laukaisi. Terroristijohtaja ja lapset saivat surmansa tunnelin romahtaessa.

CNN:n mukaan koira, jonka kuvan Trump julkaisi, sai jahdissa sähköiskun ja loukkaantui lievästi. Sotilaslähteen mukaan koira on toipumassa. Maavoimien esikuntapäällikkö Mark Milley kertoi aikaisemmin, että koira ja sen käsittelijä ovat edelleen sotanäyttämöllä, ja siksi niistä ei julkaista tarkkoja tietoja.

Edes koiran rotua ei ole kerrottu. Yhdysvaltain puolustusvoimien tyypillisesti käyttämät koirarodut ovat saksanpaimenkoira ja belgianpaimenkoira malinois.

Tuoreimmat osastosta