Kalifornian metsäpalot riehuvat jo Los Angelesin keskustassa ja hienostoalueilla – ”En tiedä, mitä teen Ferrarilleni”

Viimeisin evakuointialue on lähellä julkkisten asuinalueena tunnettua Beverly Hillsiä. Lohduttomat kuvat näyttävät palojen voiman.

28.10.2019 20:57

Loppuviikosta valtaviin mittoihin leimahtaneet Kalifornian metsäpalot kolkuttelevat nyt Los Angelesin hienostoalueiden portteja, kertovat useat yhdysvaltalaislehdet, muiden muassa Los Angeles Daily News ja The New York Times. Evakuointialue ulottuu tällä hetkellä julkkisten asuinpaikkana tunnetun Beverly Hillsin naapuriin.

Palot ovat tähän mennessä levinneet laajalle alueelle.

Jopa satojen tuhansien ihmisen on käsketty jättämään kotinsa ympäri Kalifornian ja jopa 2–3 miljoonaa ihmistä joutuu elämään ilman sähköä. Kalifornian pelastusviranomaisten mukaan 31 asuinrakennusta on tuhoutunut paloissa. Yli tuhat pelastustyöntekijää on osallistunut sammutustöihin ja lisää työvoimaa on kutsuttu paikalle. Kalifornian kuvernööri on julistanut osavaltion laajuisen hätätilan paloalueen laajetessa.

Keskustan palo on saanut Twitterissä tunnisteen #gettyfire, jonne paloa on kommentoitu silminnäkijävideoin ja -kuvin.

Getty Fire alkoi taidemuseo ja kulttuurikeskus Getty Centerin lähistöltä ja levisi 202 hehtaarin alalle lähelle kaupungin kalleinta asuinaluetta. Muun muassa kaupungin halki kulkeva tärkeä valtatie 405 on katkaistu osittain liikenteeltä.

Evakuoitavaksi on määrätty yhteensä 10 000 kotitaloutta tai kaupallista rakennusta maanantaiaamuna paikallista aikaa. Muiden muassa koripallotähti Lebron James twiittasi joutuneensa perheineen evakuoiduiksi.

– LA:n palot eivät ole vitsi. Meidät evakuoitiin kotoa ja olemme ajaneet perheen kanssa ympäriinsä etsimässä paikkaa jonne mennä. Emme ole onnistuneet, Los Angeles Lakersin pelaaja viestitti.

Palot uhkaavat vaurasta Brentwoodin naapurustoa. Paikallinen asukas, 47-vuotias mies kertoi Los Angeles Timesille tunnoistaan. Hänen tuli päättää, lähteäkö paloja karkuun vai ei ja kumman kahdesta autostaan hänen tulisi jättää taakseen.

– En tiedä, mitä teen Ferrarilleni, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?