Kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon pudonnutta kaksivuotiasta yritetään pelastaa Intiassa – ”Kilpajuoksua aikaa vastaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kolme päivää sitten 26-metriseen porakaivoon pudonnutta kaksivuotiasta yritetään pelastaa Intiassa – ”Kilpajuoksua aikaa vastaan”

Julkaistu: 28.10.2019 14:40

Perjantaista asti kaivossa olleesta Sujith Wilsonista, 2, saatiin viimeinen elonmerkki sunnuntaina, jolloin lämpökamera havaitsi hänen hengittävän, mutta olevan mahdollisesti tajuton.

Intian eteläosissa sijaitsevassa Tamil Nadun osavaltiossa on käynnissä iso operaatio, jossa yritetään pelastaa 26 metriä syvään porakaivoon pudonnutta 2-vuotiasta poikaa. Operaatiosta uutisoivat intialaisten tiedotusvälineiden lisäksi muun muassa BBC, Sky News sekä AFP.

  • Kuvaa pelastustöistä on nähtävissä yllä olevalla videolla.

Sujith Wilsonin, 2, on kerrottu pudonneen hylättyyn kaivoon perjantaina, kun hän oli leikkimässä sen läheisyydessä muiden lasten kanssa. Poika juuttui ensin noin 10 metrin syvyyteen, mutta sittemmin hän on luisunut syvemmälle kaivossa.

Porakaivo sijaitsee Tamil Nadun osavaltiossa sijaitsevan Manapparain kaupungin läheisyydessä.

Porakaivo sijaitsee Tamil Nadun osavaltiossa sijaitsevan Manapparain kaupungin läheisyydessä.

Kaivoon pumpataan letkulla happea, mutta pojan tämänhetkinen tila on epäselvä. Sujithin ruumiinlämpöä kyettiin aiemmin tarkkailemaan kaivoon hetkeksi lasketun lämpökameran avulla.

Viimeinen elonmerkki Sujithista tehtiin sunnuntaiaamuna, jolloin hänen todettiin hengittävän, mutta olevan mahdollisesti tajuton. Tämän jälkeen pojan tilaa ei ole saatu tarkastettua kaivossa olevista mutakerrostumista johtuen.

– Tämä on kilpajuoksua aikaa vastaan, aluehallinnon viranomainen Jawaharlal Nehru sanoi AFP:lle pelastuspaikalla.

Paikalle on tuotu raskasta kaivuukalustoa, jonka avulla kaivon viereen yritetään kairata toinen, samansuuntainen aukko. Ensimmäinen porauslaite ei kuitenkaan kyennyt pääsemään läpi kivisestä maaperästä.

Paikallisen median mukaan pelastuspaikalle on nyt tuotu järeämpi kone samaa tehtävää varten. Myös aiemmat yritykset pelastaa lapsi köysien avulla epäonnistuivat.

Times of Indian mukaan viranomaiset kertoivat maanantaina, että kaivon viereen tehtävän onkalon kaivuutyöt olivat edistyneet ja että operaatio etenisi viimeiseen vaiheeseensa 4–5 tunnin kuluessa.

Pääministeri ilmaisi huolensa

Tapaus on saanut Intian sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota, sillä maassa vietettiin viikonloppuna hindujen suosituimpiin juhlapyhiin lukeutuvaa valon juhlaa diwalia. Juhla on verrattavissa jouluun, sillä sen yhteydessä hindut viettävät aikaa perheenjäsentensä kanssa aterioimalla sekä lahjoja toisilleen jakamalla.

Hindutemppeleissä ympäri osavaltiota on rukoiltu viikonloppuna Sujithin pelastumisen puolesta, ja mukaan ovat liittyneet myös moskeijat ja kirkot. Maanantaina myös pääministeri Narendra Modi ilmaisi Twitterissä huolensa Sujithin puolesta.

Uutiset lasten putoamisesta hylättyihin porakaivoihin eivät ole Intiassa tavattomia. Viimeksi viime kesäkuussa Punjabin osavaltiossa vastaavanlaiseen kaivoon pudonnut taaperoikäinen lapsi menehtyi siitä huolimatta, että hänet onnistuttiin saamaan takaisin maan pinnalle kaksi päivää kestäneessä pelastusoperaatiossa.

Vuonna 2006 puolestaan onnistuttiin pelastamaan elossa 6-vuotias poika, joka oli juuttunut 18 metriä syvään porakaivoon kahdeksi vuorokaudeksi. Useat vastaavat tapaukset ovat herättäneet Intiassa vaatimuksia kovemmista rangaistuksista niille, jotka jättävät hylätyt porakaivot peittämättä.

Tuoreimmat osastosta