Amerikkalaismediat: Isis-johtaja al-Baghdadi on kuollut USA:n armeijan hyökkäyksessä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Trumpin on määrä antaa tänään merkittävä tiedonanto, jonka sisällöstä ei ole tarkkaa tietoa.
Äärijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin uskotaan kuolleen Yhdysvaltain armeijan operaatiossa Luoteis-Syyriassa, kertoo USA:n media. Asiasta kertovat muun muassa Newsweek ja CNN.

Newsweekin mukaan Yhdysvaltain armeija olisi tappanut al-Baghdadin.

Newsweekin mukaan Trump olisi hiljattain hyväksynyt äärijärjestö Isisiä vastaan kohdistetun erikoisoperaation, jonka kohteena olisi ollut al-Baghdadi. Pentagon ei suostunut kommentoimaan väitteitä uutistoimisto AFP:lle, kirjoittaa STT.

CNN:n viranomaislähteen mukaan näyttää siltä, että Baghdadi räjäytti itsemurhaliivin Yhdysvaltain joukkojen hyökkäyksen aikana. CIA auttoi Isis-johtajan löytämisessä.

AFP:n hallituksen lähteiden mukaan hänellä on saattanut olla jonkinlainen räjähdevyö.

Mediatietojen mukaan sotilashyökkäys olisi tehty Idlibin alueelle Luoteis-Syyriassa.


CNN:n haastattelemien kahden lähteen mukaan al-Baghdadiksi uskotun vainajan DNA:ta testataan vielä varmistuksen saamiseksi. Ainakin toinen lähteistä on Yhdysvaltain puolustusvoimien edustaja.

CNN:n mukaan tiedustelupalvelu CIA osallistui operaatioon paikantamalla al-Baghdadin sijainnin.

Donald Trump kertoi myöhään lauantai-iltana, että hän aikoo antaa sunnuntaina ”tärkeän ilmoituksen.” Uutistoimisto Reuters kirjoittaa, että epäselvää on, mitä Trumpin tuleva lausunto koskee.

Aeimmin lauantai-iltana Trump oli antanut ymmärtää, että jotain on tapahtunut.

– Jotain todella suurta on juuri tapahtunut! Trump twiittasi.

Valkoinen talo on ilmoittanut tänään kello 15 Suomen aikaa pidettävästä tiedotustilaisuudesta. Valkoinen talo ei ole tarkentanut, mistä tiedotustilaisuudessa on kyse.
Yhdysvaltojen johtamat joukot ovat jahdanneet al-Baghdadia pitkään. 48-vuotiaan Isis-järjestön johtajan on virheellisesti uutisoitu kuolleen aiemminkin. Yhdysvallat olivat luvanneet al-Baghdadin löytämiseen johtavasta tiedosta 25 miljoonan dollarin palkkion.

Al-Baghdadi on ollut piilossa viimeiset viisi vuotta. Huhtikuussa Isis julkaisi videon, jolla esiintynyt mies saattoi olla al-Baghdadi. Jos näin oli, se olisi ollut hänen ensimmäinen julkinen esiintymisensä sitten heinäkuun 2014, jolloin hän puhui Mosulin moskeijassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt