Donald Trump vahvisti Isis-johtajan kuolleen Yhdysvaltojen operaatiossa

Newsweekin mukaan Yhdysvaltain armeija olisi tappanut Isis-johtaja al-Baghdadin. Pentagon ei ole suostunut kommentoimaan väitteitä.

27.10.2019 5:25 | Päivitetty 27.10.2019 15:35

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo antaa tänään sunnuntaina ”tärkeän ilmoituksen” Valkoisessa talossa kello 9.00 eli kello 15.00 Suomen aikaa. Asiasta kertoi Valkoisen talon edustaja Hogan Gidley myöhään lauantai-iltana.

ISTV näyttää tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä. Tiedotustilaisuuden alku viivästyi hieman ilmoitetusta.

Uutistoimisto Reuters kirjoittaa, ettei Gidley antanut lisätietoja, ja epäselvää oli, mitä Trumpin tuleva lausunto koskee.

Aeimmin lauantai-iltana Trump oli antanut ymmärtää, että jotain on tapahtunut.

– Jotain todella suurta on juuri tapahtunut! Trump twiittasi.

Newsweekin mukaan Trump olisi hiljattain hyväksynyt äärijärjestö Isisiä vastaan kohdistetun erikoisoperaation, jonka kohteena olisi järjestön johtaja Abu Bakr al-Baghdadi. Lehden mukaan Yhdysvaltain armeija olisi tappanut al-Baghdadin.

Pentagon ei suostunut kommentoimaan Newsweekin väitteitä uutistoimisto AFP:lle, kirjoittaa STT.

Trump on ollut tympäätynyt siihen, että Yhdysvaltain tiedotusvälineet ovat keskittyneet voimakkaasti virkarikostutkintaan, jota Trump kutsuu noitavainoksi. Hän on myös joutunut kohtaamaan kovaa krtiikkiä sekä republikaaneilta että demokraateilta liittyen Yhdysvaltojen joukkojen vetäytymiseen Koillis-Syyriasta.

Reuters kirjoittaa, että Trump oletettavasti antaa lausunnon Valkoisen talon diplomaattihuoneessa, jossa hän on tehnyt useita tärkeitä ilmoituksia. Viime viikolla hän kertoi kyseisessä huoneessa Turkin ja kurdien tulitauosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?