Venäjän ulkoministeriö: 300 venäläistä sotilaspoliisia aloitti partioinnin Pohjois-Syyriassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän ulkoministeriö: 300 venäläistä sotilaspoliisia aloitti partioinnin Pohjois-Syyriassa

Venäläisiä sotilaspoliiseja ajoneuvoineen Amudan kylässä Syyriassa 24. lokakuuta.

Venäläisiä sotilaspoliiseja ajoneuvoineen Amudan kylässä Syyriassa 24. lokakuuta.

Julkaistu: 25.10.2019 11:25

Venäjän mukaan joukot alkavat partioida Turkin ja Syyrian rajalla.

Noin 300 venäläistä sotilaspoliisia on saapunut Syyriaan partioidakseen maan Turkin vastaisen rajan alueella, kertoi Venäjän ulkoministeriö perjantaina.

Joukkojen mukana kerrotaan lähetetyn yli 20 panssaroitua ajoneuvoa. Venäläisten kerrotaan aloittaneen partiointinsa keskiviikkona.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjä kertoo joukkojen saapuneen Syyriaan Tsethseniasta. Sotilaspoliisien tehtäväksi kerrotaan varmistaa paikallisten asukkaiden turvallisuus ja auttaa kurdijoukkoja näiden vetäytyessä kauemmaksi rajasta. Venäjä ja Turkki ovat sopineet kurdien vetäytyvän 30 kilometrin päähän rajasta.

Turkin tavoitteena on ollut turvavyöhykkeeksi kutsutun alueen perustamisen Syyrian koillisosaan Turkin rajan tuntumaan. Noin 30 kilometriä leveälle vyöhykkeelle on tarkoitus tuoda Turkista syyrialaisia pakolaisia, joita on maassa useita miljoonia.

Venäjän ja Turkin presidentit Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdogan tapasivat aiemmin tällä viikolla ja sopivat maiden joukkojen partioivan yhdessä Syyrian pohjoisosassa. Sopimukseen kuuluu kurdijoukkojen siirtäminen pois alueelta.

Turkin ja Venäjän joukot siirtyivät alueelle sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli määrännyt kurdeja alueella tukeneet amerikkalaissotilaat pois Syyriasta. Torstaina Yhdysvallat kuitenkin kertoi vahvistavansa sotilaallista läsnäoloaan Syyrian koillisosassa suojellakseen siellä sijaitsevia öljykenttiä.