Briteistä löytyneen ruumisrekan lähtöpaikka selvisi – sisällä 39 kuollutta

rac

Julkaistu:

Britannian poliisi uskoo, että 39 ruumista sisältäneen rekan perävaunu oli saapunut Purfleetin satamaan Belgian Zeebruggesta.
Puoliperävaunu oli saapunut lautalla Essexiin hieman puolenyön jälkeen keskiviikkona.

Poliisi oli aiemmin kertonut, että rekka olisi päätynyt löytöpaikkaansa Graysin teollisuusalueelle Holyheadin kautta Walesista. Rekan oletettiin siten kulkeneen Irlannin kautta.

Poliisin mukaan puoliperävaunuyhdistelmä oli lähtenyt satamasta noin kello 1.05. Sitä kuljetti 25-vuotias pohjoisirlantilainen mies, joka on nyt pidätetty ja häntä epäillään murhasta.

Poliisi löysi ruumiit kello 1.40, kun ambulanssimiehistö oli tehnyt ensin hälytyksen.

Rekan vetoauto on poliisin mukaan tullut Pohjois-Irlannista, mutta se on rekisteröity Bulgariaan. Bulgarian ulkoministeriöstä kerrottiin keskiviikkona, että rekan omistaa irlantilaisnaisen nimissä oleva yhtiö, joka toimii Varnassa.


Bulgarian pääministeri Boyko Borissov kertoi yleisradiokanava BTV:lle, että rekka oli rekisteröity Bulgariassa kesäkuussa 2017, mutta sen jälkeen poistunut maasta eikä ole palannut sinne enää.

– Siksi Bulgaria ei liity asiaan mitenkään muutoin, kuin rekisterikilpien osalta, pääministeri totesi.

Britannian poliisi ilmoitti keskiviikkona löytäneensä 39 ruumista rekan perävaunusta Essexissä lähellä Lontoota. Poliisi ei ole kertonut uhrien henkilöllisyydestä tai alkuperämaasta. Bulgarian ulkoministeriö pitää ”hyvin epätodennäköisenä”, että uhrit olisivat bulgarialaisia.
Essexin poliisin mukaan alustavat tiedot viittaavat siihen, että 38 uhreista on aikuisia ja yksi on teini-ikäinen. Murhista epäiltynä pidätetty kuljettaja on 25-vuotias pohjoisirlantilainen mies.