39 ihmisen ruumiit löydetty rekan kontista lähellä Lontoota – poliisi: Uhrien tunnistaminen on pitkä prosessi

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Kuljettaja on pidätetty. Rekan uskotaan tulleen maahan viime viikonloppuna.
BBC:n mukaan Britannian poliisi on löytänyt 39 ruumista rekan kontista Essexissä lähellä Lontoota. Kuljettaja on pidätetty.

Essexin poliisin mukaan alustavat tiedot viittaavat siihen, että 38 uhreista on aikuisia ja yksi on teini-ikäinen. Murhista epäiltynä pidätetty kuljettaja on 25-vuotias pohjoisirlantilainen mies.

Ruumiit löytyivät paikalliselta teollisuusalueelta Thurrockista aamuyöllä.

– Ruumiiden tunnistaminen on aloitettu, mutta se voi olla pitkä prosessi, poliisin edustaja Andrew Mariner sanoi Guardianille.


Poliisin mukaan rekan uskotaan olevan peräisin Bulgariasta ja se saapui maahan lauantaina Holyheadin kaupungin kautta.

Poliisi olettaa tällä hetkellä, että rekka saapui Holyheadiin Dublinista.

Raskasta liikennettä edustavan FTA:n Pohjois-Irlannin vastaava Seamus Leheny kertoo Telegraphille, että Holyheadiin tullaan yleensä Dublinista. Leheny kuitenkin toteaa, että tämä ei ole tavanomainen reitti Bulgariasta tulevalle raskaalle liikenteelle.

– Jos rekka todella tuli Bulgariasta, on reittivalinta epätavallinen.

– Olen kuullut, että turvallisuustasoa on nostettu ja rajatarkastuksia kiristetty Doverissa ja Ranskan puolella Calais’n kaupungissa. Joten voi olla, että on helpompaa livahtaa Cherbourgista tai Roscoffista Rosslareen Irlantiin. Siitä voi sitten ajaa Dubliniin, Leheny pohtii.

Hän myös huomauttaa Telegraphille, että kyseessä on paljon pidempi reitti kuin simppeli kanaalin alitus Doverin ja Calais’n kautta.

– Tämä reitti lisää yhden ylimääräisen päivän matkan pituuteen.

Essexin poliisin pitämässä tiedotustilaisuudessa poliisin edustaja Pippa Mills kertoi, että yksi poliisin päätutkintalinjoista on selvittää rekan reitti Irlantiin.

Mills ei kommentoinut sitä, että ovatko rekasta löytyneet aikuiset naisia vai miehiä. Hän korosti tiedotustilaisuudessa, että tutkinta on vasta alkutekijöissään.


Mills myös painotti sitä, että kuolleiden henkilöllisyyden tai heidän kansalaisuutensa selvittäminen voi olla pitkä ja monimutkainen prosessi.

– Uhrien henkilöllisyyden selvittäminen on meidän ykkösprioriteettimme, Mills totesi.

Poliisi sai tiedon tapauksesta ambulanssihenkilökunnan kautta. Mills ei kommentoinut sitä, että miten ambulanssihenkilökunta oli saanut tiedon rekan karmeasta sisällöstä.