Useita loukkaantunut Oslossa – aseistautunut mies varasti ambulanssin ja ajoi ihmisten päälle

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi pysäytti epäillyn ampumalla. Myös toinen epäilty on saatu kiinni. Aftenpostenin mukaan loukkaantuneita on viisi.
Useita ihmisiä on loukkaantunut Oslossa Torshovin alueella, kun aseistautunut mies varasti ambulanssin ja ajoi heidän päälleen, kertoo NRK. Välikohtaus tapahtui klo 12.45 paikallista aikaa.

NRK kertoi tuoreeltaan, että ambulanssi ajoi muun muassa lastenvaunujen päälle ja että ainakin yksi lapsi olisi kuljetettu sairaalaan. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa.

Norjalaislehti Aftenposten kertoo puolestaan, että ainakin viisi loukkaantui tapauksessa. Lehden tietojen mukaan lastenvaunuissa olivat seitsemän kuukauden ikäiset kaksoset, jotka saivat lieviä vammoja.

Pysäyttääkseen asemiehen poliisi ampui laukauksen. Hänen ei kerrota saaneen vakavia vammoja.
Verdens Gang -lehden mukaan tilanne oli kaaosmainen. Poliisi eristi tapauksen jälkeen alueen Åsengatanissa, Torshovin alueella ja alueen yllä partioi helikopteri.

Useita poliisin partioita ja pelastuslaitoksen yksiköitä on paikalla.

Poliisin mukaan kaksi ihmistä oli osallisena ambulanssin varastamisessa. Oslon poliisi kertoi aiemmin päivällä Twitter-tilillään etsivänsä tapaukseen liittyen vaaleaihoista, noin 165-senttistä naista.

Norjalaiskanava TV2:n mukaan epäilty nainen on 25-vuotias ja hänet on sittemmin saatu kiinni. Kanava kertoo, että toinen epäilty on 32-vuotias mies.


Tutkinta on poliisin mukaan vasta varhaisessa vaiheessa ja teon motiivi on yhä auki. Tapauksesta ei kuitenkaan toistaiseksi ole poliisin mukaan tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat terrori-iskuun.
TV2 kuitenkin kertoo, että ambulanssista oli löydetty kaksi ampuma-asetta.

– Miestä epäillään murhan yrityksestä, mutta häntä ei ole kuultu vielä. Nainen on poliisille tuttu entuudestaan ja häntä epäillään aseen hallussapidosta, poliisista kerrottiin.


Poliisi kertoo tutkivansa tapausta laajasti. Toistaiseksi tutkinnassa käydään läpi muun muassa turvakameroiden videoita ja muita teknisiä vihjeitä. Myös tapahtuman silminnäkijöitä puhutetaan.

TV2:n mukaan poliisi selvittää myös, voisiko teko olla yhteydessä äärioikeiston terrorismiin.Uutistoimisto NTB:n mukaan ambulanssissa olleet kolme työntekijää eivät saaneet vammoja.

Poliisin mukaan epäilty tuli tapahtumapaikalle henkilöautolla, jolla hän ajoi kolarin läheisessä liittymässä. Auto oli päätynyt katolleen kevyen liikenteen väylälle.

Onnettomuuden takia paikalle hälytettiin ambulanssi. Pian tämän jälkeen ambulanssi varastettiin, poliisi kertoi NRK:lle.