Yksi Suomi-kysymys sai japanilaisen Satoshin pyyhkimään hikeä – Shiori veikkasi, että Suomen presidentti on ”ehkä... Snufkin?”

Julkaistu:

IS teki pikagallupin japanilaisten Suomi-tietämyksestä. Suomi toi mieleen Nuuskamuikkusen ja ksylitolin, mutta Suomen presidentti tunnistettiin huonosti. Useampi arveli Suomen olevan kuningaskunta.
Nyt kun Suomi ja Japani viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlia ja presidentti Sauli Niinistökin osallistuu puolisoineen keisarin kruunajaisiin, IS jalkautui Tokion Shinagawan kaupunginosaan tekemään katugallupia.

Esitimme kolme kysymystä: 1) Mitä Suomesta tulee ensimmäisenä mieleesi? 2) Onko Suomessa keisari, kuningas vai presidentti? 3) Kuka on Suomen presidentti?

Oikeista – ja vääristäkin – vastauksista ihmiset saivat palkinnoksi Geisha- ja Muumi-karamelleja.

Miki Iwasaki, 45 ja Kei Iwasaki, 8

1) Kei: Ei mitään. Miki: Muumit! Niitä myydään Japanissa.

2) Kei: Eikö keisari hallitse Suomeakin? Miki: En ole varma, mutta arvaisin, että presidentti.

3) Miki & Kei: Ei vastausta.

Yusaku Kasahara, 28

1) Se on unelmieni matkakohde. En osaa oikein selittää miksi, mutta mielikuvassani se on viihtyisä maa.

2) Presidentti!

3) Onko se joku Suminoff? Eikö?

Shiori Matsumoto, 41 ja Satoshi Nagai, 41

1) Shiori: Muumit! Satoshi: Suomi on sellainen tuntematon maa. Mutta ensimmäisenä mieleeni tulee… ksylitoli! Katsoin jonkin tv-ohjelman Suomesta ja ksylitolista.

2) Shiori & Satoshi: Kuningas!

3) Shiori: (ojentaa Satoshille kasvopyyhkeen) Satoshi: (pyyhkii hikeä otsaltaan): Hikoilen aina kun hermostun, mutta… ei, ei tule mitään nimeä mieleen. Shiori: Ehkä… Snufkin? (suom. Nuuskamuikkunen)

Kentaro Yamamoto, 25, Masaki Sato, 25 ja Naoto Ogashika, 26

1) Kentaro: Se, että siellä on kylmää. Ainakin kymmenen astetta pakkasta. Masaki: On siellä kylmempää, ainakin 30 astetta pakkasta! Ensimmäisenä mieleeni tulevat muumit. Naoto: Se, että Suomi on Euroopassa.

2) Kentaro: Keisari. Masaki: Kuningas. Naoto: Presidentti.

3) Kentaro, Masaki & Naoto: Eeeeeh… Ehkä joku, jonka nimi on Tomi? Ai Sauli Niinistö? Ei, ei kuulosta tutulta.

Sachiko Shirakawa, 69

1) Siellä on kylmää! En voi edes aavistaa, kuinka kylmää. Jos Suomeen ei olisi niin pitkä matka, haluaisin kuitenkin käydä siellä kauniiden revontulien takia. Suomessa taitaa olla jotain 100 miljoonaa asukasta.

2) Mitä! En ole ajatellut asiaa lainkaan. Kuningas?

3) (nauraa) Tämä on aivan liian monimutkainen kysymys.

Rin Sakura, kertoo olevansa 42-vuotias ja Magical Kappachan, kertoo roolihahmonsa olevan 3-vuotias

1) Rin & Kappachan: Muumit! Suosikkimme on Nuuskamuikkunen. Ja Pikku-Myy! Hattivatit! Suomessa on myös kaunis kaunis luonto ja isoja peltoja.

2) Rin & Kappachan: Kuningas!

3) Rin & Kappachan: Nimikö! (naurua) Ehkä se on… Pudding! (suom. vanukas)

Lue myös: Rouva Jenni Haukio meni Japanin Muumimaailmaan – kiinnitti bleiseriin Pikku Myyn ja poseerasi taifuunin kurittaman Muumitalon edessä