Rouva Jenni Haukio meni Japanin Muumi­maailmaan – kiinnitti bleiseriin Pikku Myyn ja poseerasi taifuunin kurittaman Muumitalon edessä

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Rouva Jenni Haukio vieraili Japanin Moomin Valley Parkissa. Kuuluisaa Muumitaloa korjattiin vielä toista viikkoa sitten Japanissa raivonneen taifuunin jäljiltä.
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saapuivat Tokioon osallistuakseen Japanin uuden keisarin Naruhiton kruunajaisiin tiistaina.

Maanantaina presidenttiparilla oli erilaiset ohjelmat. Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministeri Shinzo Aben, kun taas rouva Haukio suuntasi Tokiosta Hannon kaupunkiin, Saitaman prefektuuriin.

Noin tunnin junamatkan päässä sijaitseva Hanno tunnetaan Japanissa samasta syystä kuin Naantali tunnetaan Suomessa: siellä on Muumimaailma.

Japanin Moomin Valley Park avattiin viiden vuoden rakentamisen jälkeen alkukeväästä 2019, ja sen jälkeen siellä on vieraillut tuhansia ihmisiä päivittäin.Keskeisin ero Naantalin Muumimaailman ja Hannon Moomin Valley Parkin välillä on asiakaskunta.

Naantalin Muumimaailmassa käyvät lapset ja lapsiperheet, kun taas suuri osa Moomin Valley Parkin asiakkaista on aikuisia.

– Japanilaisista Muumi-faneista 80 prosenttia on 20–40-vuotiaita naisia, sanoo Arisa Kawasaki, muumipuistoa pyörittävän Moomin Monogatari -yrityksen taiteellinen johtaja.


Mitä asiakkaiden kansallisuuksiin tulee, Kawasakin mukaan 95 prosenttia asiakkaista on japanilaisia, mutta puistossa käy myös jonkun verran kiinalaisia, korealaisia ja suomalaisia turisteja.

– Suomalaiset tulevat tänne Muumi-mukien takia, sillä meillä myydään mukia, mitä ei saa mistään muualta maailmasta, sanoo Kawasaki.

Puistossa oleva kyltti kertoo, että Moomin Valley Parkista on Helsinkiin 7 781 kilometrin matka.

Vaikka matka on pitkä, jäi rouva Jenni Haukion visiitti puistoon lyhyeksi.


Hän kävi tutustumassa Tove Jansson -museoon sekä käsityömuseoihin. Lisäksi Haukio ehti käydä hakemassa muumikaupasta tuliaisia, mutta sitten turvamiehet saattelivat punavalkoiseen kukkakuvioituun mekkoon ja tummaan bleiseriin pukeutuneen Haukion median kuvattavaksi.

Saapuessaan muumikaupasta median pakeille Haukio asetteli vielä bleiserinsä rintapieleen puisen pinssin, Pikku Myyn näköisen.

Paikkana oli Muumilaakson tarinoista tutun Muumitalon edusta. Se on ylivoimaisesti suosituin nähtävyys puistossa. Ihmiset jonottavat sen edustalla päästäkseen ottamaan itsestään kuvan Muumien kodin verannalla.


Niin kävi myös rouva Haukiolle. Japanilaisperhe ehti ennen häntä Muumitalon eteen ottamaan valokuvia, ja Haukio odotti sivussa omaa vuoroaan.

Kun Haukion vuoro tuli, hän poseerasi kameroille pari minuuttia, mutta ei antanut medialle kommentteja.

Ohjelman tietojen perusteella presidenttipari yöpyy Tokiossa Hotel Chinzansossa. Se on viiden tähden hotelli, missä yö kahdelta hengeltä maksaa halvimmillaankin 300 euroa.Haukion poistuttua paikalta väkeä alkoi jälleen parveilla Muumitalon ympärillä.

Taloon pääsisi sisällekin 1 000 jenillä eli noin kymmenellä eurolla, mutta sinne haluavan kannattaa varautua odottamaan, sillä parinkymmenen minuutin opastetut kierrokset myydään nopeasti loppuun. Etenkin viikonloppuisin, jolloin puistossa käy 5 000–6 000 asiakasta per päivä.

Muumitalon kellari on kuitenkin yhä suljettu, sanoo taiteellinen johtaja Kawasaki. Toista viikkoa sitten Japanissa raivosi tuhoisa taifuuni Hagibis, joka kaatoi puita myös muumipuiston alueelta. Kawasaki sanoo myös Muumitalon kärsineen vahinkoja.

– Kellari tulvii vieläkin vettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt